HUDVÅRDSRUTIN TILL SKYDDANDE HUDVÅRDSKIT

Organics by Sara's produkter är 100% ekologiska och tillverkade lokalt i Sverige
ORGANICS BY SARA’S HUDVÅRDSRUTIN
I det här inlägget går Sara igenom hur du på bästa sätt tar han om din hud – med Organics by Sara’s hudvårdsrutin anpassat för produkterna i “Skyddande hudvårdskit”.

Organics by Saras skyddande hudvårdskit ger dig en komplett hudvårdsrutin för att vårda och skydda huden. Alla produkterna i paketet är framtagna av vår egna expert och hudvårdsterapeut, Sara Nomberg, och samtliga produkter är 100% ekologiska och veganska.

Rengör huden endast på kvällen för att avlägsna smuts, avgaser, överskottsfett och eventuellt smink. Det skapar en ren yta för effektiv hudvård inför läggdags. Under natten producerar huden fett och fukt, vilket skyddar den. Tvättning på morgonen kan leda till obalans och torrhet. Om du behöver rengöra på morgonen, använd ansiktsvatten eller kallt vatten för att undvika att bryta ner hudens skyddande fett.

I den här ordningen använder du produkterna:

 1. Rengör ansiktet med Cleansing Oil
 2. Återfukta huden med Flower Water
 3. Smörj in och vårda huden med Facial Oil/Oil Serum
 4. Skydda huden med Facial Balm

KVÄLLSRUTIN

 1. Fukta ansiktet med lite kranvatten.
 2. Pumpa upp Cleansing Oil och börja massera i utåtgående rörelser från panna till haka. Det är det här steget som är själva rengöringen, rengör/massera noga med lagom tryck, gärna två gånger panna till haka.
 3. Blöt sedan rengöringssvampen, krama ur och tvätta bort oljan genom att du stryker svampen mot huden. Stryk svampen från mitten av ansktet och utåt, och på samma sätt börja i pannan och jobba dig nedåt i ansiktet. Upprepa om nödvändigt. Rengör sedan svampen med tvål och vatten, låt den ligga på tork tills nästa användning.
 4. Spraya Flower Water på en bomullsrondell/flergångsrondell och stryk över ansiktet, jobba extra noga uppe vid hårfästet.
 5. Spraya sedan ansiktet med Flower Water för att ge fukt.
 6. Droppa några droppar Serum och/eller Facial Oil på fingertopparna och smörj varsamt in ansiktet.
 7. Skopa upp en ärta i storlek av Facial Balm, låt den smälta mellan fingertopparna och smörj varsamt in ansiktet.

MORGONSRUTIN

 1. Spraya en bomullsrondell/flergångsrondell med Flower Water för din hudtyp/ eller kranvatten. Stryk detta över huden för att få bort tex svett.
 2. Spraya ansiktet med Flower Water för din hudtyp/ eller kranvatten.
 3. Droppa några droppar Facial Oil på fingertopparna och smörj in ansiktet varsamt.
 4. Skopa upp en ärta i storlek av Facial Balm, låt den smälta mellan fingertopparna och smörj varsamt in ansiktet.

By Sara Webb_1_facial oil serum
HÅLL RENGÖRINGSSVAMPEN FRÄSCH
För att din svamp ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du rengör den efter varje gång du har använt den. Det räcker gott och väl att du tvålar in den och krama ur några gånger med vatten.

En gång i månaden kan du även tvätta den i tvättmaskinen i en tvättpåse med dina lakan och handdukar i 60 grader alternativt koka den i några minuter i en kastrull.

Svampen håller sig mjuk i ca 3 månader. När du börjar uppleva den lite för rivig mot huden är det dags för en ny. Oftast är det lagom till när rengöringsoljan börjar ta slut.

Om du är vill veta mer varför vi väljer att rengöra huden med olja ska du kolla in vårt inlägg om OCM – Oil Cleansing Method här >

Jag rekommenderar ofta att utöka den vanliga hudvårdsrutinen med “Beauty Extras” för att huden en boost. Man kan ofta uppnå lite snabbare resultat med sin hudvård om man adderar några extra steg som genomtänkta masker, kurer och peelings.

Ansiktsmask rekommenderas om du vill uppnå riktigt bra resultat med din hud vare sig du har en torr, blandad eller känslig hy. Lägg därför ansiktsmask ca 1 gång/vecka. Du applicerar ansiktsmasken på väl rengjord hy och låter den verka 10-15 min. Den tvättas enklast bort med vatten och en rengöringssvamp. Läs mer om ansiktsmasker här >

HÅLLBARA PRODUKTER FÖR EN HÅLLBAR HUD

Organics by Sara erbjuder hudvård som enbart innehåller ingredienser som gör nytta för din hud, inget annat. Därför har vi haft nöjda kunder sedan 2010.

Mer om vårt koncept & historia

RECENSIONER