EKOLOGISK HUDVÅRD FÖR LIVETS ALLA DAGAR

För dig som vill ha svensktillverkad hudvård med näringsrika ingredienser

VÅR VISION

Genom Organics by Sara vill jag påverka människor att göra mer medvetna val kring hudvård. Jag vill upplysa människor om att en stor del av hudvården som säljs idag innehåller många olika tvivelaktiga syntetiska kemikalier som sakta förgiftar vår jord och som riskerar att skada vår hälsa. Jag vill dela med mig av kunskap om kroppens egen förmåga till läkning och ge en förståelse om att man kan få en optimal hudhälsa utan att konsumera starka produkter. 

Med Organics by Sara vill jag därför erbjuda Sveriges naturligaste hudvård med stärkande och näringsrika ingredienser. min värld ska hudvård vara vårdande, där resultatet blir en frisk och balanserad hud som utstrålar lugn och lyster.  Genom att förstå att huden är en spegel av vårt inre och ett resultat av vad vi utsätter den för, kan vi också börja ta ansvar för att läka och skydda oss själva, både inifrån och utifrån. Min önskan är att människor ska se på sin hud på ett mer kärleksfullt sätt och ta hand om den därefter, att de ska längta till kvällen när man ska få göra sin hudvårdsrutin och vårda sin hud. Jag tycker uttrycket ”Mindfullness through skincare” beskriver just det på ett fint sätt. 

För mig står Organics by Sara för hudhälsa genom kärlek till oss själva och vår jord… revolutionerande i sin enkelhet. 

VÅR HISTORIA

Organics by Sara är grundat av Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog. Hennes intresse för naturens kraft och förmåga att läka och balansera huden startade tidigt. Hon läste Naturprogrammet med inriktning medicin på gymnasiet och älskade redan då hudvård och skönhet. Direkt efter gymnasiet läste hon till Ekologisk hudvårdsterapeut vilket öppnade upp hennes värld för naturligt och ekologisk hudvård. Redan under utbildningen laborerade hon med olika oljeblandningar för att få bukt med sin egen problemhy, en blandhy med finnar.  

Hennes blandningar började hon sedan använda som terapeut i sina behandlingar på kunder som älskade dem. Äntligen kom deras hud i balans, alltifrån från kunder som hade torr hud till fet och speciellt kunder med hudproblematik som rosacea, atopiskt eksem och perioral dermatit 

Produktserien Organics by Sara lanserades officiellt oktober 2010 på bysara.se samt hos ett fåtal återförsäljare i Sverige. Intresset för ekologiskt var ganska litet då, många hade fortfarande en fettskräck, både för olja i mat såväl som i hudvård. Organics by Sara var en av de första hudvårdsmärkena i Sverige som förespråkade enbart olja i hudvård istället för krämer och dylikt. Idag är oljor större än någonsin, så man kan gott säga att Sara var före sin tid. Återförsäljarskaran växte och bl.a. Axelsons shop sålde produkterna. Sara arbetade även under 2016-2019 på Axelsons Gymnastiska Institut som huvudlärare i ekologisk hudvård.  

Idag är kunskapen större och människor börjar förstå att det faktiskt spelar roll vad de smörjer sin hud med och vad de spolar ut i sina avlopp genom sin kosmetikakonsumtion. Vi ser också en stor efterfrågan på naturliga, ekologiska och svensktillverkade produkter som kan leverera effektiv hudvård.  Vi är glada och tacksamma över att vara en del i det. 

DAGENS HUDVÅRDSLÄGE

“Vi har aldrig konsumerat så mycket hudvård som vi gör idag, ändå har vår hud aldrig mått sämre” 

Johanna Gillbro 2019, Dermatolog, forskare och författare 
I Sverige köper vi hudvård och hygienartiklar för över 20 miljarder per år (2017 års siffror). I Europa använder man i genomsnitt 7 produkter per dag och tittar man på hur många ämnen dessa produkter innehåller ser man att vi varje dag utsätts för över 200 ämnen. Hur påverkar dessa ämnen vår hud, vår hälsa och vår miljö?  

Vi ser idag hos många att hudhälsan är rubbad vilket resulterar i bl.a. torr hud, acne, eksem, utslag och rodnad. Studier visat att mikrofloran, dvs de bakterier och svampar som lever på vår hud, spelar en stor roll för hudhälsan. Därför är det viktigt att vi håller vår mikroflora glad – så hur gör vi det på bästa sätt? 

Studier visar också det finns två typer av ämnen som påverkar mikrofloran negativt; konserveringsmedel och tensider. Båda dessa typer av ämnen hittar du i nästan all hudvård, men behöver det vara så?   

By Sara Webb_1_facial oil serum
NT2A3643

ORGANICS BY SARAS KONCEPT

Grunden till Organics by Saras produkter går tillbaka till vad huden faktiskt behöver och tar hänsyn till hur vi lever i den moderna världen. 

 • Vi behöver rengöra huden för att hålla den frisk, men utan starka tensider. 
  • Vi rengör utefter metoden OCM (Oil Cleansing Method) där man rengör med olja
 • Vi behöver låta huden göra sitt jobb; dvs skydda våra inre organ
  • Huden skyddar sig själv mha fukt & fett. Vi boostar med detta och ser till att inte rubba hudens egna funktioner
 • Huden behöver inte syntetiska tillsatser som t.ex. konserveringsmedel  
  • Vi separerar fukt & fett i produkterna och behöver då inga tillsatser alls. Vi säljer därför inga krämer som är en sammansatt produkt av fukt & fett
 • En enkel trestegsrutin i en stressad vardag
  • Tvätta med rengöringsolja, återfukta med ansiktsvatten och vårda med ansiktsolja

HÅLLBARA PRODUKTER FÖR EN HÅLLBAR HUD

Gör stunden i badrummet till din egen. En tid där du ger dig själv kärlek genom att ta hand om din hud på ett hållbart och respektfullt sätt med produkter som värnar om naturen.

Mer om vårt koncept & historia

RECENSIONER