Om Organics by Sara

IMG_4136Min berättelse

Organics by Sara startades hösten 2010 av Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog, i vår lilla etta med en vision om riktigt ren hudvård. Ekologiska, kallpressade oljor och eteriska oljor av finaste kvalité. Serien skapades när jag inte hittade en som matchade mina krav; jag ville inte ha några onödiga ingredienser. Produkterna skulle endast innehålla näringsrika ämnen från naturen, inget annat tillsatt. Intresset för ekologiskt i Sverige var ganska litet då, men idag är kunskapen större och människor börjar förstå att det faktiskt spelar roll vad de smörjer sin hud med. Hårt jobb kombinerat med det ökade eko-intresset har resulterat i att vår hudvård fått ett namn på den svenska, ekologiska marknaden.

Jag jobbar aktivt för att sprida det ekologiska budskapet vidare som jag tror så stenhårt på, inte bara genom min hudvård utan också genom kunskapsupplysning. Jag har bl.a. arbetat på Axelsons Gymnastiska Institut mellan år 2013-2016 där jag var huvudlärare i Ekologisk hudvård och hade hand om yrkesutbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut. Idag föreläser jag också hos Naturskyddsföreningen inom kosmetika och hygienprodukter. Se aktuella events & kurser här.

Idag produceras, lagerhålls och skickas alla orders från våra lokaler i Tyresö, Stockholm.  Sara är ägare och ansvarar över återförsäljare och order, Ulrika är platsansvarig och har hand om medarbetare, logistik och strategi och Caroline packar order. Gemensamt har vi hand om produktion och vi arbetar även som ett socialt ansvarstagande företag med flertal praktikanter och personer som arbetstränar från Arbetsförmedlingen. De hjälper oss med enklare uppgifter såsom paketering av produkter, etikettering och dylikt.

Min vision

Med Organics by Sara vill jag erbjuda er Sveriges renaste hudvård med 100% ekologiskt innehåll. En exklusiv, handgjord serie med få, noga utvalda ingredienser. Resultatet är en skonsam, effektiv och miljövänlig hudvård. Ett fint alternativ för din hud och vår natur. Vi förstår att vi inte kan förändra världen ensam, men vi vill gärna försöka tillsammans med er. Vi hoppas att du vill försöka med oss.

Välkommen att botanisera i vår hudvård!

Organics by Sara

Min serie är till för alla, oavsett ålder, kön eller hudproblem. I oljorna finns det bara just de ingredienser som behövs. De innehåller vegetabiliska oljor och eteriska oljor, inget annat. Du får en balans av olika vitaminer och fettsyror som är essentiella för din hud samtidigt som du får uppfyllas av de himmelska dofterna ifrån de eteriska oljorna.

Jag har valt att endast arbeta med vegetabiliska och eteriska oljor vilket är helt tilräckligt för produkten. De andra ämnena som brukar tillsättas i kosmetika är vatten, konserveringsmedel och emulgeringsmedel. Dessa har din hud ingen användning av och fungerar mest som utfyllnad. I mina produkter får du bara de ämnen din hud kan ta näring ifrån.

Veganska produkter

Alla vegetabiliska och eteriska oljor är ekologiskt certifierade vilket innebär att du kan räkna med högsta kvalité i de råvaror vi använder. Alla ingredienser som vi använder är vegetabiliska, dvs kommer från naturen. Inga ingredienser härstammar från djurriket. Inga ingredienser eller slutgiltiga produkter är djurtestade.

Alla förpackningar är av återvunnet glas och återvinns lätt efter användning, även förseglingen på flaskan kan lätt dras över flaskans hals och återvinnas med kapsylen som hårdplast. Etiketten dras enkelt bort från flaskan och källsorteras som mjukplast. Miljöarbetet är otroligt viktigt för mig och jag hoppas att jag ska kunna inspirera dig till att värdesätta vår jord, vårt hem lite mer. Läs mer om vårt miljöarbete här.

Med min ekologiska hudvårdsserie Organics By Sara får du ren skönhet och omtanke i en miljövänlig harmoni. Bättre än så kan det inte bli, om du frågar mig.

Läs mer om vad ekologisk hudvård är här och fördelar med ekologisk hudvård här.

Vill du eller ditt företag sälja våra ekologiska produkter?

Vi är intresserade av fler återförsäljare runtom i Sverige. Klicka här för att registrera dig. Just nu söker vi extra mycket efter återförsäljare i Norrland med omnejd samt Göteborg.

Integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här.