Blogg | 3 april, 2023 |

10 tips för att få klar och strålande hud med ekologisk och oljebaserad hudvård

En strålande och klar hud är något som många av oss eftersträvar, men det kan vara svårt att veta exakt

En strålande och klar hud är något som många av oss eftersträvar, men det kan vara svårt att veta exakt vad man ska göra för att uppnå det. Här kommer 10 tips på hur du kan få en strålande och klar hud med hjälp av ekologisk och oljebaserad hudvård.

Att rengöra huden ordentligt är en viktig del av hudvårdsrutinen för att få en strålande och klar hud. Använd en mild rengöring som inte torkar ut huden och se till att du rengör hela ansiktet, inklusive halsen. Ekologisk hudvård har blivit alltmer populärt eftersom den innehåller naturliga ingredienser som är milda och skonsamma mot huden. Välj en ekologisk och oljebaserad rengöring och rengör huden enbart på kvällen. Tvätta alltså inte på morgonen.

2. Exfoliera smart

Exfoliering är också en viktig del av hudvårdsrutinen för att få en klar hud. Genom att exfoliera regelbundet avlägsnar du döda hudceller som kan täppa till porerna och göra huden matt och tråkig. Men, det är viktigt att inte exfoliera för ofta, med för starka peelings eller syror och inte blanda exfolierande produkter. Många får obalanserad hud för att de använder syror för ofta och då får försvagad hudbarriär. Det finns många olika exfolieringsprodukter att välja mellan, välj gärna en mild med naturliga ingredienser som exempelvis florsocker till ansiktet. Florsocker + olja är en perfekt peeling som du kan använda ca 1 gång i månaden. Lägg helst alltid ansiktsmask eller ett tjockare lager Facial Balm efter peeling för att “ge tillbaka” till huden.

Oljebaserad hudvård har blivit alltmer populärt på senare år eftersom det är ett naturligt sätt att rengöra och återfukta huden. Många oljor innehåller antioxidanter och fettsyror som kan hjälpa till att skydda huden mot yttre faktorer och göra den mjuk och smidig. Ekologiska oljor som exempelvis jojobaolja, tistelolja och nyponfröolja är alla bra alternativ för oljebaserad hudvård. I Organics by Saras sortiment hittar du allt du behöver för en ekologisk hudvårdsrutin med oljebaserade produkter. Både att rengöra huden med olja och smörja sig med ansiktsolja kommer ge din hud mer lyster och klar hud.

4. Samband kost och hudhälsa

Din kost kan också ha en stor inverkan på din hud. Ät en hälsosam och balanserad kost med mycket frukt och grönsaker, och undvik socker och raffinerade kolhydrater som kan orsaka inflammation i kroppen och påverka din hud. Det innebär alltså att det är viktigt att du får i dig en stor mängs näringsämnen varje dag för dessa stärker hudens (och kroppens) förmåga att reparera sig. Att dricka tillräckligt med vatten är också viktigt för att hålla huden återfuktad och frisk.

5. Skydda huden mot solen

Solskador kan orsaka rynkor och pigmentfläckar, så det är viktigt att skydda huden mot solen genom att använda solskyddsmedel och att undvika solen när den är som starkast på dagen. Ekologiska solskyddsmedel kan vara ett bra alternativ för de som vill undvika kemikalier i traditionella solskyddsmedel.

6. Använd naturliga ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan vara ett bra sätt att ge huden en extra boost av näring och fuktighet. Ekologiska ansiktsmasker med naturliga ingredienser som exempelvis honung, havre, alger och lera kan hjälpa till att lugna och återfukta huden, samtidigt som de ger antioxidanter och vitaminer som kan skydda och stärka huden.

7. Undvik överdriven användning av produkter

Överanvändning av hudvårdsprodukter kan göra mer skada än nytta för huden. Det kan leda till överproduktion av olja och yttorrhet, och kan även orsaka irritation och inflammation. Försök att använda produkter med måtta och välj produkter som är anpassade för din hudtyp.

8. Få tillräckligt med sömn och motion

Din sömn- och motionsrutin kan också påverka din hud. Att få tillräckligt med sömn och motion kan bidra till att förbättra blodcirkulationen och syretillförseln till huden, vilket kan hjälpa till att ge huden en frisk och strålande lyster.

9. Få igång lymfsystemet och minska svullnad med ansiktsroller

En jade roller eller ansiktsroller är ett verktyg som används för att massera ansiktet och hjälper till att öka cirkulationen i huden. Detta kan hjälpa till att minska svullnad och inflammation, och ge huden en mer klar och strålande look. Rollers med sina kristallstenar är också känt för sina kylande egenskaper, vilket kan hjälpa till att lugna rodnad och irritation i huden. Ansiktsrollers är ett härligt och enkelt sätt att få in ansiktsmassage i sin vardag för att uppnå en klar och strålande hud.

10. Balansera ditt blodsocker

Att balansera sitt blodsocker kan ge stor effekt på hur din hud mår och ser ut, du kan tex få hjälp med inflammationer i huden såsom eksem eller acne. Balansera sitt blodsocker genom att äta fibrer och fett innan din måltid som innehåller kolhydrater. Starta lunch och middag med en sallad på tex kål, broccoli och spenat. Ringla över olivolja och vinäger. Till frukost undviker du kolhydrater och äter istället avocado, ägg, nötter eller bröd bakade på fröer och nötter. Läs boken “Glukosrevolutionen” för mer tips.

Slutsats

En strålande och klar hud kräver en kombination av en hälsosam livsstil och en bra hudvårdsrutin. Ekologisk och oljebaserad hudvård kan vara ett bra val för de som vill undvika kemikalier och tillsatser i sina hudvårdsprodukter. Kom ihåg att välja produkter som är anpassade för din hudtyp och behov, och att undvika överanvändning av produkter. Genom att ta hand om din hud på ett naturligt sätt kan du hjälpa till att ge den en frisk och strålande lyster.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.