Blogg | 26 november, 2020 |

Ansiktsroller – därför ska du använda det

Jag fick upp ögonen för ansiktsroller för drygt 5 år sedan. Det gick inte då att få tag på i

Jag fick upp ögonen för ansiktsroller för drygt 5 år sedan. Det gick inte då att få tag på i Sverige och jag köpte därför min utomlands. Det var en rosenkvartsroller som jag blev fullständigt kär i! Idag består min kollektion av flera olika ansiktsrollers, en hel del från det svenska märket Chia Holistic Beauty Massage som började med rollers år 2019. Med detta inlägg hoppas jag kunna förtydliga varför jag tycker rollers är så himla bra och förhoppningsvis ge dig inspiration till att prova – du kommer inte att ångra dig!

/Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut

Jade roller, rosenkvarts roller m.fl – vad är det?

Ansiktsroller har många namn, ofta kallas dem jaderoller eftersom det är vanligt att dem är utav jadestenar, men stenarna kan även vara andra kristaller såsom bl.a. rosenkvarts eller ametist. Dessa rollers är alltså ansiktsverktyg med stenar i naturlig kristall som du rollar mot huden.

Amethyst roller från Chia

Effekt av ansiktsroller

 • Stenarna är kalla och har en avsvalnande effekt, vilket både är skönt och hjälper till att minska svullnad.
 • När du rollar stenarna mot huden (i lymfans riktning) hjälper du till att få igång lymfflödet.
 • Minskad svullnad pga aktiverat lymfsystem
 • Ökad läkningsförmåga i huden pga aktiverat lymfssystem
 • Ökad lyster pga ökad blodcirkulation
 • Vid regelbunden användning sägs de kunna ge ökad cirkulation och minskning av fina linjer och rynkor.

Så använder du en ansiktsroller

Det är lika viktigt hur du rollar verktyget såsom att de är utav bra kvalitet för att få ut en bra effekt. Nedan beskriver jag lite kort hur det går till. Titta även på Chia’s instruktionsvideo.

 • Om du gör rutinen på dagen/kvällen, börja med att rengöra huden. Om du gör rutinen på morgonen behöver du inte tvätta huden innan, eftersom du gjorde det innan du gick och lade dig kvällen före.
 • Rolla alltid på insmörjd hud. Välj några droppar av din favoritolja eller serum. Jag tycker en rätt tunn olja är att föredra, välj t.ex. inte kokosolja eller en massageolja eftersom dessa är för feta oljor.
 • Börja med att rolla på halsen för att öppna upp lymf-flödet. Du behöver inte trycka rollern hårt mot huden utan använd istället stenens egna lätta tryck. Rolla långsamt. Du rollar från nyckelbenen och upp mot hakan i linjer.
 • Rolla sedan från hakan och utåt, tänk som att du delar ansiktet på mitten och rolla från mitten och utåt. Börja på hakan och jobba dig uppåt mot pannan.
 • Under ögonen, på mun och näsan kan du använda den mindre stenen för att lättare komma åt
 • Avsluta med långa drag från pannan och nedåt mot halsen och nyckelbensgropen. Detta medför att man får en fin dränering på lymfan.

Följ rutinen i videon

Hur ofta ska man rolla?

Rolla i ca 5-10 min. Varje dag går bra, men annars vid tillfälle. Du får en omedelbar effekt, men du får också en mer långsiktig och bestående effekt om du gör litegrann mer kontinuerligt. Jag gör det inte varje dag, men gärna en helgmorgon eller kväll när jag upplever mig ha lite extra tid. För mig är tiden med rollning egenvård och lyx. Jag älskar att se hur svullnaden från natten lägger sig direkt efter rollning på morgonen. Testa gärna att rolla ena sidan klart först och jämför!

Ett tips är att lägga in din ansiktsroller i kylen en stund innan användning så är den extra kall, det ger ännu mer minskad svullnad. Om jag har nåt stort event eller fest som jag vill fixa mig inför, så rollar jag alltid innan jag sminkar mig. Ger så fin lyster och jämn yta!

Ta hand om din ansiktsroller

Var försiktig med din roller i kristall, om den åker i golvet går den sönder.

Du behöver tvätta och torka av verktyget efter varje användning för att undvika bakterier och hålla kristallstenarna i gott skick. Tvätta med vatten och mild tvål, tvätta antingen enbart med händerna eller en mjuk svamp (inte en diskborste som kan repa stenen). Torka sedan verktyget torrt med en mjuk handduk, låt det inte självtorka. Använd gärna desinfektion om rollern används av personer, därefter sköljer du av och torkar den torr.

Om du vill göra rent verktyget extra noga, så kan du ta bort stenarna och göra rent även i hålan. Det är inte nödvändigt, men efter en tids användnings kan stålet göra att det blir svart i hålan, det är inget dåligt och fås enkelt bort genom att du rengör hålan med tvål och vatten. När du sätter tillbaka stenarna efter rengöring, tänk på hur hårt du justerar stenen, eftersom det påverkar hur stenen glider.

Organics by Saras sortiment av ansiktsroller

Jag har valt att ta in och sälja två favoriter med ansiktsroller från det svenska varumärket Chia Holistic Beauty. Ametistrollern är balanserande och jättebra vid inflammerad hud, acne, finnar etc. Båda dessa lugnar huden och ger superfin lyster. Den andra rollern är i rostfritt stål och fokuserar mer på lyft och anti-age, perfekt för alla hudtyper, men såklart mest optimal för en mogen hud som behöver extra stimulering! Den heter Beauty Roller. Om du har några frågor om rollers eller rutiner, ställ dem nedan i kommentarsfältet så svarar jag.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.