Blogg | 10 mars, 2022 |

Liva upp vintertrött hud med en ekologisk lermask

Äntligen börjar det gå mot vår och det är dags att förbereda huden för nya glada tider! Många upplever just

Äntligen börjar det gå mot vår och det är dags att förbereda huden för nya glada tider! Många upplever just nu att huden är extra torr, glåmig och trist. Bästa knepet mot detta är en djuprengörande lermask med återfuktande egenskaper. Organics by Saras ekologiska lermask som ger dig ett fint glow på bara 5 min!

Ekologisk lermask – Organics by Sara Powder Facial Mask

Lermask med kiselalger, havre och vit lera

Organics by Saras Powder Facial Mask är baserad på tre fantastiska ingredienser och här tänker vi less is more! Masken kommer i pulverform som du enkelt blandar med vatten direkt innan applicering, vilket gör att du aktiverar ingredienserna precis innan kontakt med huden. Det här blir alltså en färsk ansiktsmask maxad med näring! Ingredienserna är; vit soltorkad lera (kallas även kaolin), kolloidalt havre och Algica.

Algica är namnet på de kiselalger som det svenska företaget Swedish Algae Factory odlar på västkusten. Kiselalgen har en unik förmåga att skonsamt rengöra huden samtidigt som den binder fukt. Mycket bra tex mot pormaskar. Denna kombination av rengöring samtidigt som återfuktande är mycket ovanlig för ingredienser i hudvård, det är ofta antingen det ena eller det andra. Kiselalgen sägs kunna binda lika mycket fukt som till huden som den populära ingrediensen hyaluronsyra.

De övriga ingredienserna är inte sämre; den vita soltorkade leran från Frankrike ger huden en djuprengöring, lugnar och vårdar med sitt mineralrika innehåll. Kolloidalt havre är finmalet havre som är ekologiskt odlat i Finland. Havre funkar som en lugnande boost för huden, den innehåller peptider som stimulerar kollagenbildning, betaglukaner och aventramider som lugnar och verkar antiinflammatoriskt och saponiner som rengör milt. Tillsammans ger dessa tre ingredienser en fantastiskt resultat på huden; en “ren yta” med jämnare hudton och ett superfint glow!

Preppa huden rätt innan du lägger din ansiktsmask

Innan du lägger en ansiktsmask är det viktigt att du tvättar huden, oavsett tid på dygnet, så att huden kan ta till sig av de ingredienserna du vill ska göra nytta.

  • Tvätta bort eventuellt ögonsmink med Eye Makeup Remover.
  • Rengör huden med Cleansing Oil som du tvättar bort med Facial Cleansing Sponge.
  • Blanda ihop Facial Powder Mask med vatten (ungefär lika mängd maskpulver som vatten till en yoghurt-liknande konsistens) och applicera på huden. Låt verka 5-10min. Låt inte masken torka så spraya rikligt med Flower Water på masken om det börjar pirra/strama i huden.
  • Tvätta sedan bort med ljummet vatten med Facial Cleansing Sponge och återfukta med Flower Water.
  • Avsluta och försegla in fukten med en vårdande Oil Serum och Facial Oil. Att kombinera serum och ansiktsolja efter mask är ett mycket bra sätt att maxa huden med fukt och näring.

Köp Organics by Saras lermask

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.