Blogg | 18 juni, 2024 |

Så får du din oljebaserade hudvård att gå in på djupet

Att uppleva att din hudvård inte går in på djupet utan bara lägger sig på hudens yta och inte riktigt

Att uppleva att din hudvård inte går in på djupet utan bara lägger sig på hudens yta och inte riktigt absorberas kan vara frustrerande. Det finns dock flera orsaker till detta, och lika många lösningar. Här är några tips på hur du får ut det bästa av din oljebaserade hudvård.

Vanliga anledningar till dålig absorption

För mycket produkt

Att använda för mycket produkt kan leda till att den inte absorberas ordentligt. Huden kan bara ta upp en viss mängd åt gången, och överflödet ligger kvar på ytan.

Fuktfattig hud

När huden är fuktfattig, kan den ha svårare att absorbera oljor och serum. Detta tillstånd kallas ofta för “yttorr hud“.

Otillräcklig insmörjning

Om du inte smörjer eller masserar in produkten tillräckligt länge, kan den inte tränga in i huden ordentligt.

Tips för bättre absorption för att produkterna ska gå in på djupet

Återfukta huden innan insmörjning

Innan du applicerar din oljebaserade produkt, använd ett ansiktsvatten för att fukta upp huden. Fukt hjälper till att förbättra hudens absorptionsförmåga. Även om en oljebaserad produkt, tex ett serum, innehåller fuktgivande ingredienser såsom glycerin kommer absorption att bli bättre om du innan insmörjning återfuktar med ansiktsvatten.

Massera in produkten

Ta dig tid att verkligen massera in produkten i huden. Använd cirkulära rörelser och lätta tryck för att hjälpa produkten att tränga in djupare. Detta är ett riktigt bra tips som du inte bör underskatta!

Använd mindre produkt

Prova att använda en mindre mängd produkt. Börja med en liten mängd och bygg upp vid behov. Läs på produkten vad som rekommenderas, för våra serum och ansiktsoljor handlar det om ca 3-5droppar. Det är bättre att applicera mer vid behov än att överbelasta huden från början. Det kan vara lätt att överdosera tex en ansiktsolja om du är van att använda en ansiktskräm, eftersom en olja är så mycket drygare än en kräm. Därför behöver du ofta mindre mängd ansiktsolja än du är van vid.

Förebygg din yttorra hud

Yttorr hud är ett tillstånd där huden saknar tillräcklig fukt, vilket gör att den känns stram, torr och ibland flagnar på ytan. Det gör också att hudvårdsprodukter absorberas sämre. Följ våra tips för yttorr hud för att jobba upp dina fuktnivåer i huden.

Sammanfattning – få produkterna att gå in på djupet

Genom att fukta huden innan applicering, massera in produkten ordentligt och använda rätt mängd produkt, kan du förbättra absorptionen av din oljebaserade hudvård. Att förstå och behandla yttorr hud är också nyckeln till att få ut det bästa av dina produkter. Med dessa tips kan du se till att din hudvård verkligen gör sitt jobb, och ger dig den friska hud du förtjänar.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.