Blogg | 18 januari, 2024 |

Hudvårdstips för stram hud

Stram hud, när huden känns en storlek för liten, är vanligt att uppleva på vintern eller om du använt för starka produkter. Låt hudterapeuten guida dig till 5 användbara tips för att motverka stram hud.

Känner du ibland att din hud stramar och verkar vara i behov av extra omsorg? Den känslan när huden tycks vara en storlek för liten är något många av oss upplever, särskilt när årstiderna skiftar och luften blir kall och torr. Det är viktigt att förstå varför huden känns stram och vad som kan ligga bakom detta. I det här blogginlägget kommer vi att utforska möjliga orsaker och ge dig några användbara tips för att vårda din torra hud.

Varför känns min hud stram?

Vår hud är vår kropps naturliga barriär mot yttre påfrestningar som väder, föroreningar och kemikalier. När hudbarriären är intakt och balanserad, bibehålls fuktigheten i huden. Men olika faktorer kan påverka denna balans, vilket resulterar i en känsla av stramhet. Årstidsväxlingar, särskilt övergången till torr och kall luft, kan vara en stor bov i dramat. Även personer med normalt fet hud kan uppleva ökad torrhet under sådana förhållanden.

Vad kan ha orsakat att huden känns stram?

Det finns flera möjliga orsaker till att huden känns stram. En vanlig faktor är yttorrhet, vilket innebär att den yttre delen av hudens översta skikt saknar tillräckligt med fukt. Detta kan uppstå när huden utsätts för kalla vindar, låg luftfuktighet och temperaturförändringar. Användningen av produkter som torkar ut huden eller felaktig hudvård kan också vara en stor faktor.

Oljerengöring för stram hud

Oljebaserad rengöring innebär att du tvättar ansiktet med olja istället för något som löddrar. Det är i rengöringssteget som vi oftast rubbar hudens barriär och då kan göra störst nytta om vi byter till en bättre. Testa en oljebaserad rengöring, dvs en oljerengöring och se vilka fördelar det kan göra för din strama hud.

Hudvårdstips för stram hud

  1. Byt till en oljerengöring: På Organics by Sara har vi två oljerengöringar för ansiktet; en oparfymerad för känslig hud och en balanserade för alla hudtyper.
  2. Serum: Lägg till ett återfuktande serum i din dagliga hudvårdsrutin. Serumet jobbar djupgående för att ge extra fukt och stärka hudens elasticitet. Välj mellan Organics by Saras Oil Serum Sensitive Skin för känslig hud eller Antioxidant för alla hudtyper. En nyckelingrediens i serumen är glycerin som binder fukt till ansiktet.
  3. Fuktmask: Inför en rutin med ansiktsmask en eller ett par gånger i veckan för intensiv fukt för en stram hud. Förbättra resultatet genom att peela huden innan användning, om du upplever att hudvårdsprodukter har svårt att absorberas genom huden. Testa vår Powder Facial Mask, du kan med fördel blanda i en liten sked turkisk/grekisk yoghurt när du blandat masken med vatten, för lite extra naturlig mjölksyra som återfuktar.
  4. Ansiktsolja: Komplettera din rutin med en ansiktsolja eller balm. Denna lite fetare hudvårdsprodukt ger näring och ökar fuktnivån i huden genom att tillföra fettsyror och vitaminer.
  5. Nattprodukt: Använd gärna en fetare produkt till natten. Natten är optimal för att reparera och återuppbygga huden. Här tipsar vi om Organics by Saras Facial Balm Antioxdiant.

Se över dina hudvårdsprodukter och rutiner för att anpassa dem efter årstidens krav. Prova dessa tips och utforska vad som passar din hud bäst för att få bukt med din strama hud. En balanserad och välmående hud är nyckeln till att förebygga stramhet och behålla dess naturliga lyster. Kom också ihåg att välja produkter som passar din hudtyp och överväg ekologisk hudvård för en mer hållbar skönhetsrutin.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.