Blogg | 18 oktober, 2018 |

Glycerin i hudvård – därför ska du använda det

Glycerin i hudvård Örtextrakt i glycerin är en ny ingrediens hos Organics by Sara och därför vill vi presentera glycerinets

Glycerin i hudvård

Örtextrakt i glycerin är en ny ingrediens hos Organics by Sara och därför vill vi presentera glycerinets egenskaper närmare. Glycerinet ger otroligt mycket fukt till huden – varför då egentligen? Vi reder ut!

Glycerin, eller glycerol, är en av hudens egna fuktighetsfaktorer (NFF) och en mycket vanlig ingrediens i hudvård. I glycerinets struktur ser vi 3st hydroxylgrupper (-OH). Det är dessa som binder till vatten och ger huden extra mycket fukt.

Att ha rätt fuktbalans i huden är viktigt för en bra barriär och en god elasticitet dvs för en frisk, balanserad och skyddad hud.

Oil Serum Antioxidant med glycerin

Organics by Saras produkt Oil Serum antioxidant har vi tillsatt två örtextrakt (ringblomma & kamomill) i glycerin för att få en mer fuktbindande produkt. Resultatet blir en produkt som ger huden en riktig fuktboost och som balanserar och skyddar huden maximalt med en lugnande effekt. Dessutom är den packad på antioxidantrika oljor som motverkar oxidativ stress i huden från tex strålning och skärmar.

Eftersom glycerinet är tyngre än oljorna sjunker det till botten. När man tittar på serumet kan man se att den lägger sig som i två skikt, med glycerinet på botten och resterande oljor ovanpå. Därför behöver man skaka produkten innan applicering.

Har du testat vårt nya serum? Kommentera gärna nedan vad du tyckte.

Läs mer om ingredienser i hudvård i våra andra inlägg:

  • Silikoner i hudvård här
  • Vad döljer sig i ditt smink? Här
  • Aluminium i Deodorant här
  • Om ekologisk hudvård här
Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.