Blogg | 9 juni, 2015 |

Ekologiska ansiktsvatten – Flower water

  Idag gjorde vi en ny sats av Flower water Lavender. Vi får mycket frågor om ingredienser i våra ansiktsvatten,

 

Idag gjorde vi en ny sats av Flower water Lavender. Vi får mycket frågor om ingredienser i våra ansiktsvatten, vad hydrolater är och om de finns doftfria alternativ så därför tänkte jag att det är dags för ett inlägg om just detta.

IMG_6564Vad är hydrolater?
Hydrolater, blomvatten, botaniska vatten betyder alla samma sak. Det är det väldoftande vatten som man får vid framställning av eteriska oljor. Eteriska oljor kräver ett inlägg för sig själv, men kort förklarat är det den aromatiska essensen som finns i naturen; i blommor, blad, rötter osv. Oftast framställs dessa genom ångdestillering vilket innebär att man med hjälp av ånga utvinner eterisk olja ur växten. Ångan som passerat genom växtmaterialet tar man tillvara på och som när den återgått till vattenform blir hydrolat, ett otroligt väldoftande och välgörande blomvatten. Du kan använda hydrolater till mycket; rumsspray, ansiktsvatten, after-shave, linne-vatten osv.

Hydrolater är en råvara, inte alls som kranvatten, och har en hållbarhet på 1-2år från tillverkning. Våra hydrolat är utan konserveringsmedel och har ett bäst-före-datum 1 år efter destillering.

 

Allergivänliga?
Kanske har du redan förstått nu att blomvatten inte finns doftfria, men oftast klarar en känslig hy hydrolat eftersom det är en så liten del eterisk olja kvar i vattnet. Har du känslig hy rekommenderar jag vårt lavendelvatten. Hydrolater har liknade doft och egenskap som den eteriska oljan men i en mildare form vilket gör att du kan använda dom direkt på huden.

 

Organics by Sara’s hydrolat
Våra hydrolater är ekologiska och destillerade för hand i England. Det är ett genuint hantverk som inte bör förväxlas med fabriksdestillerade. Många hydrolater, även ekologiska, på marknaden har en unken doft och är inte särskilt lik den eteriska oljan, detta tror jag beror på själva tillverkningen.

Våra Flower Water destilleras i två omgångar vilket är den huvudsakliga orsaken till varför våra hydrolat doftar fräscht och är mycket lik den eteriska olja. Våra görs i små batcher och för hand upplevs doften som fräsch och väldigt lik den eteriska oljan vilket många kunder uppmärksammat! Det gör även att priset på vår 100% ekologiska ansiktsvatten också kan skilja sig från fabrikstillverkade. Vi späder inte ut våra hydrolater med vatten utan de består endast utav en ingrediens och det är hydrolater från olika blommor, alltså en helt ren naturprodukt.

 

Vi erbjuder idag två olika hydrolat som vi kallar Flower water; Lavender och Tea tree.

Flower water Lavender har en välkänd blommig doft av lavendel. Vattnet verkar lugnande, sammandragande, rengörande, återfuktande och passar till alla hudtyper. Den verkar lindrande och passar bra för klåda och irriterad hud. Dessutom är lavendel bra vid brännskadad hud så spraya Lavendelvatten på din brända hud i sommar.
För linnevatten vid strykning kan du använda den som den är eller späda ut med lite kranvatten.

 

Flower water Tea tree har en fräsch, kryddig doft som påminner om vår Cleansing oil Tea tree som innehåller den eteriska oljan Tea tree. Vattnet är antiseptiskt, rengörande och passar därför utmärkt som en uppfriskande spray för hud och sinne. Den är speciellt användbar om du har blandhy eller finnar. Har du problem med mjäll eller svamp kan du spraya direkt på området. Spraya på nyrakad eller vaxad hud för att undvika inflammationer.

 

Våra ansiktsvatten används som ett rengörande och återfuktande steg i vår hudvårdsrutin och kommer därför med en praktisk pump. Du pumpar upp vattnet på en bomullsrondell (1-2pump) som du sveper över ansiktet. Huden blir extra ren & fräsch och återfår fukten. Ansiktsoljan som du därefter applicerar går bättre in i huden om du fuktat huden före.

 

Många glömmer fukten som är en riktigt vitkigt del i hudvårdsrutinen. Många kan vara duktiga på att smörja in sig med kräm, olja eller serum men glömmer att dessa faktiskt kapslar in fukt, speciellt olja. Fukten är vatten eller hydrolat. Om det inte finns fukt att kapsla in kan du faktiskt bli torrare när du smörjer dig med olja på ett helt torrt ansikte. Så för att få en bra effekt, fukta först (ansiktsvatten/hydrolat) och sen kapsla in med fett (ansiktsolja).

 

Under dagen kan du med fördel spraya ansiktsvatten för att upprätta hålla fukten speciellt om du vistas i torra miljöer eller spenderar mycket tid framför datorn. Köp då till vår praktiska spray. 

 

Du kan med fördel också spraya på hydrolat över en sminkning som “setting spray” dvs att sminket ser snyggare ut (mindre torrt och pudrigt). Dessutom kommer de ligga bättre på huden om det finns mer fukt, det kommer inte lägga sig i veck på huden på samma sätt. Så spraya på ditt smink som sista steg.

Har du några fler frågor kring hydrolater, råvaror eller något annat? Kommentera gärna nedan.
/ Sara

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.