Organics by Sara lanserar Ansiktsmask

Äntligen kan vi stolt presentera Powder Facial Mask – Organics by Saras första ansiktsmask!

Jag har alltid haft en förkärlek till lermasker, och speciellt vit lera, som alla elever känner till som jag utbildade på Axelsons Gymnastiska Institut. Där blandade vi vår egna ansiktsmask bestående av vit lera, vatten, yoghurt och vegetabilisk olja, oftast vår Massage & Body Oil Soothing Lavender. Jag älskar den renande och lugnande effekten man får av den mineralrika leran, men jag är alltid noga att blanda i annat så att den inte snor fukt från huden som lera annars lätt gör.

När jag 2019 kom i kontakt med Algica, som är en av nyckelingredienserna i vår nya Powder Facial Mask, kände jag att jag hade hittat just den ingrediensen som jag alltid letat efter. En helt ren och naturlig råvara som ger fukt samtidigt som den kan verka renande – en unik kombo som är svår att uppnå! Jag började laborera med ett recept på ansiktsmask och blev otroligt nöjd med resultatet på huden – idéen till Powder Facial Mask var född!

Att använda en ansiktsmask är ett otroligt bra sätt att boosta sin vardagliga hudvårdsrutin, det ger det där lilla extra. Beroende på vilken mask du väljer kan det vara extra djuprengjord, extra återfuktad eller extra lyster. Jag tycker att man bör addera en ansiktsmask i alla fall ca 1-2 gånger i månaden, gärna en gång i veckan om du har tid & lust.

Vi har länge sålt rena leror på Organics by Sara och nu lanserar vi äntligen vår egna ansiktsmask och som vanligt enligt vårt motto, Truly Organic, och utan kompromisser. Det gör att masken kommer i pulverform, så vi slipper konserveringsmedel, och att du själv aktiverar masken enkelt innan applicering genom att blanda den med vatten.

Powder Facial Mask är en minimalistisk ansiktsmask med tre noga utvalda ingredienser; Vit lera, kolloidalt havremjöl och Algica. Dessa tre ingredienser är fantastiska var för sig, men desto bättre i en synergi i vår ansiktsmask. Masken heter “Clean & Glow” vilket är vårt löfte till er, efter att du använt ansiktsmasken känns och ser huden rengjord på djupet, du får en hud len som en baby och det där extra glowet. Följer du upp med ansiktsvatten och några droppar ansiktsolja efteråt kommer du känna dig som en ny människa!

Här kan du läsa varför jag valt just dessa ingredienser och varför de passar så bra i vår ansiktsmask;

Vit lera

– djuprengörande

Vit lera, eller kaolin som det också kallas är en soltorkad lera från Frankrike. Den vita leran är en mildare variant än tex den gröna, och brukar rekommenderas även för känslig hud och även som babypulver. Leran är rik på mineraler som lugnar huden och lera är känt för att djuprengöra huden och ge en detox effekt.

Kolloidalt havremjöl

– djuprengörande, lugnande och återfuktande

Kolloidalt innebär att havren är extra finfördelad vilket ger ännu mer nytta av havrens egenskaper. Havre innehåller flera bioaktiva ämnen som ger fördelaktiga egenskaper till ansiktsmasken;

 • Saponiner som är ett milt rengörande ämne och ger djuprengörande egenskaper
 • Aventramider som ger lugnande och antiinflammatorisk effekt, bra mot irriterad och röd hud
 • Betaglukaner som är fibrer som sväller ger fyllighet till masken och blir “slemmig” i kontakt med vatten.
 • Peptider (korta aminosyror) som främjar uppbyggnaden av kollagen

Algica

– djuprengörande, återfuktande och ger fyllighet till masken

Algica är den nya superalgen som tillverkas på Västkusten i Sverige. Bakom produkten står företaget Swedish Algae Factory med målet att skapa en klimatpositiv industri med hjälp av alger och där hudvårdsbranschen är en av deras aktiva områden.

Algica har en unik porös struktur som inte bara är effektiv på att absorbera föroreningar, svett och olja, men också är full av OH-grupper som binder fukt. Det ger en unik kombo i förmåga att rena huden utan att torka ut. Studier visar att Algica kan binda fukt lika bra som den kända ingrediensen hyaluronsyra. Dessutom kan den verka som en bärare av andra aktiva ingredienser till huden.

Studier visar också att Algica när den får sitta kvar på huden (i leave-on produkter) fungerar som en effektiv anti-pollution ingrediens då den kan förhindra föroreningar att penetrera huden samt fungera som en SPF booster. Målet är att på sikt utveckla Algica så att den kan fungera som ett helt naturligt solskyddsfilter.

Vi hoppas att du ska tycka lika mycket om Powder Facial Mask som vi! Dela gärna med dig av vad du tycker.

Läs mer och beställ ansiktsmasken hos oss eller våra återförsäljare.

Comment List

 • Linda 25 / 03 / 2021 Reply

  Hrej, blir sugen på att prova den här men ubdrar om det går bra att använda dem när man har PD? Använder just nu ditt kit för PD.
  /Li nda

  • Nomberg Sara 06 / 04 / 2021 Reply

   Hej Linda! Tack för din fråga. vad kul att du blir intresserad av vår nya mask 🙂 Perioral dermatit är ett inflammatoriskt tillstånd i huden där huden ofta är väldigt irriterad. Att lägga ansiktsmask, oavsett mask, brukar jag inte rekommendera. Du vet såklart din hud bäst själv och vad den brukar tåla och inte, men jag brukar ge råd om att vara försiktig med aktiva produkter vid Pd. Läs gärna mina råd om PD i mitt blogginlägg om just det här. Du kan prova masken i övriga ansiktet där PD:n inte är aktiv eller när din PD är lite lugnare. Jag tror att den kan vara superfin för din hud förutsatt att din hud klarar den. Så testa dig fram med kärlek i tanken till din hud så att du är snäll mot huden, det är så viktigt, inte främst när huden är irriterad.

   Varma hälsningar Sara

Lämna ett svar