Motverka torr hud med hjälp av fukt

Vintern har tagit oss med storm och många upplever att de får torr hud; både i ansiktet, på kroppen och i hårbotten. Den första tanken som slår en är ofta att smörja sig mer, med fetare produkter och oftare, men många glömmer fukten. Man kan effektivt motverka torr hud med hjälp av fukt och här kommer ett av mina bästa tips på hur du gör det.

 

Torr hud betyder brist på fukt

Huden behöver både fukt och fett och när du har en torr hud är det brist på fukt som är huvudproblemet. Därför behöver du tillsätta fukt när du har torr hud, inte bara fett! Fettet kapslar in fukten, så det är jättebra att smörja sig, men du behöver ha fukt att kapsla in. Annars kan du t.o.m uppleva att huden blir torrare. Tillsätt därför alltid ansiktsvatten innan du smörjer in dig med ansiktsolja.

 

Jobba med lager-på-lager-metoden

För att effektivt motverka torr hud kan du maxa effekten av fukt och fett till huden. Rengör huden först (om det är kvällstid) och spraya därefter huden med vårt ansiktsvatten (Flower Water). Smörj in med tre droppar ansiktsolja. Fortsätt upprepa proceduren tills huden känns mättad, så spraya ansiktsvatten igen och smörj med tre droppar ansiktsolja. Genom att tillsätta lite åt gången upprepade gånger kan huden ta till sig all näring och du får snabbare bukt med din torra hud.

 

Du hittar våra ansiktsvatten här

Du hittar våra ansiktsoljor här

 

 

Läs vidare

– Om vår ekologiska hudvårdsrutin för ansiktet här >>>>

– Om vår ekologiska hudvårdsrutin för kroppen här >>>>

– I vår oljeskola del 2. Kan jag blir torr av oljor? >>>>

 

 

 

Comment List

 • molina 12 / 03 / 2018 Reply

  Hej!
  Jag har köpt oljor för blandad hy. Jag har använt mig utav lager på lager metoden med flower water (tea tree) och divine protection oil men min hud är fortfarande torr och det känns som att den blir torrare, Gör jag något fel eller behöver jag byta olja?

  • Nomberg Sara 18 / 03 / 2018 Reply

   Hej Xoshilt! Tack för din fråga. Ja då låter det som att Divine inte räcker för din hud. Du kan antingen addera en tjockare/fetare olja ovanpå divine eller byta. Tex är en fetare olja med lugnande effekt Massage Oil Soothing Lavender – mycket bra för torr hud, oftast räcker det bara med några droppar. Den är också utmärkt att smörja kroppen med efter att du duschat. Du kan välja att applicera den på de torra områdena eller hela ansiktet, men ta alltid fukt innan du applicerar olja. Lycka till!

 • molina 02 / 05 / 2018 Reply

  Hej Sara!
  Jag har testat att applicera massage oil soothing lavender ovanpå divine oil där jag är torr, även testat att ha den på ansiktet utan divine oil innan. Då har jag alltid applicerat efter att ha fuktat ansiktet med flower water, men min hud blir bara torrare efteråt. Jag har även testat att varva fukt och olja men det hjälper inte. Vilken olja skulle du rekommendera annars? jag har precis beställt barbary fig seed oil och ska se hur den är, men annars vad skulle du välja?

  • Nomberg Sara 07 / 05 / 2018 Reply

   Hej!
   tack för din kommentar. Ja det kan vara smart att testa med en tunnare olja som snabbare sjunker in. det låter som att din hud inte kan ta emot den feta oljan. Sen vill jag slå ett slag för fukt och fett inifrån. Man brukar säga att hur huden beter sig beror 20% på hudvård men 80% på näring inifrån, så få i dig tillräckligt med vatten och att dricka jämt över dagen (se över vätskedrivande drycker som kaffe och te) samt att få fetter inifrån tex omega3. Gurkörtsolja är många som upplever en stor förbättring i huden när de tar invärtes. Sådant finns på hälsokost. Och torrhet är som sagt brist på fukt – så öka mängden fukt! Lägg gärna fuktgivande ansiktsmasker tex med yoghurt eller en honungsmask blandat med olja. Du kan hitta fler recept på DIY-masker här. Lycka till!

Lämna ett svar