Motverka torr hud med hjälp av fukt

Vintern har tagit oss med storm och många upplever att de får torr hud; både i ansiktet, på kroppen och i hårbotten. Den första tanken som slår en är ofta att smörja sig mer, med fetare produkter och oftare, men många glömmer fukten. Man kan effektivt motverka torr hud med hjälp av fukt och här kommer ett av mina bästa tips på hur du gör det.

 

Torr hud betyder brist på fukt

Huden behöver både fukt och fett och när du har en torr hud är det brist på fukt som är huvudproblemet. Därför behöver du tillsätta fukt när du har torr hud, inte bara fett! Fettet kapslar in fukten, så det är jättebra att smörja sig, men du behöver ha fukt att kapsla in. Annars kan du t.o.m uppleva att huden blir torrare. Tillsätt därför alltid ansiktsvatten innan du smörjer in dig med ansiktsolja.

 

Jobba med lager-på-lager-metoden

För att effektivt motverka torr hud kan du maxa effekten av fukt och fett till huden. Rengör huden först (om det är kvällstid) och spraya därefter huden med vårt ansiktsvatten (Flower Water). Smörj in med tre droppar ansiktsolja. Fortsätt upprepa proceduren tills huden känns mättad, så spraya ansiktsvatten igen och smörj med tre droppar ansiktsolja. Genom att tillsätta lite åt gången upprepade gånger kan huden ta till sig all näring och du får snabbare bukt med din torra hud.

 

Du hittar våra ansiktsvatten här

Du hittar våra ansiktsoljor här

 

 

Läs vidare

– Om vår ekologiska hudvårdsrutin för ansiktet här >>>>

– Om vår ekologiska hudvårdsrutin för kroppen här >>>>

– I vår oljeskola del 2. Kan jag blir torr av oljor? >>>>

 

 

 

Comment List

  • molina 12 / 03 / 2018 Reply

    Hej!
    Jag har köpt oljor för blandad hy. Jag har använt mig utav lager på lager metoden med flower water (tea tree) och divine protection oil men min hud är fortfarande torr och det känns som att den blir torrare, Gör jag något fel eller behöver jag byta olja?

    • Nomberg Sara 18 / 03 / 2018 Reply

      Hej Xoshilt! Tack för din fråga. Ja då låter det som att Divine inte räcker för din hud. Du kan antingen addera en tjockare/fetare olja ovanpå divine eller byta. Tex är en fetare olja med lugnande effekt Massage Oil Soothing Lavender – mycket bra för torr hud, oftast räcker det bara med några droppar. Den är också utmärkt att smörja kroppen med efter att du duschat. Du kan välja att applicera den på de torra områdena eller hela ansiktet, men ta alltid fukt innan du applicerar olja. Lycka till!

Kommentera