Ekologisk hudvårdsrutin – så rengör du din hud skonsamt

Hur ska jag bäst ta hand om mitt ansikte?

En bra rengöringsrutin är a och o för en frisk och balanserad hud. Vår hud får utstå mycket påfrestning under dagen med smink, avgaser, smuts och mikroorganismer. Innan läggdags är det därför mycket viktigt att du tvättar ansiktet, oavsett om du burit smink under dagen eller inte, alla bör alltså tvätta ansiktet på kvällen.

Undvik uttorkande rengöringsprodukter

Det finns tyvärr mycket uttorkande rengöringsprodukter på marknaden, både ekologiska, naturliga och konventionella. På Organics by Sara strävar vi efter att mycket skonsamt tvätta rent huden och förespråkar något som kallas OCM, dvs att du rengör med olja (OCM = Oil Cleansing Method).  Vi tycker alltså att du i största möjliga mån undviker löddrande hudvårdsprodukter. Till ansiktet anser vi att vi helst undviker löddrande produkter, medan i håret använder vi oss i så fall av en ekologisk hårtvål.

 

OCM – rengöra ansiktet med olja

OCM innebär att du använder en olja för att rengöra huden och lösa upp smink och smuts. Det ger en skonsam rengöring som passar alla hudtyper och du kommer troligen känna ganska fort hur din hud kan återhämta sig bättre och inte bli lika torr. Mångas hudproblem grundar sig i en torrhet eller obalans och det är många gånger orsakat av en alltför uttorkande rengöringsrutin. Genom att rengöra med olja får du en effektiv men mild rengöring som låter din hud ha kvar sitt skyddande fett och genom det balansera sig och återhämta sig. Läs mer om OCM i vårt blogginlägg som vi länkar till nedan.

 

Titta på vår video när vi använder OCM

I filmen nedan visar vi hur du rengör med olja steg för steg. Det är en superenkel metod men första gången är det alltid bra att få det visat för sig.

Vår nya YouTube-kanal: Organics by Sara

Följ och sprid gärna vår nya kanal där vi regelbundet kommer att lägga upp videos om ekologisk hudvård. Vår första video handlar om hur du rengör med olja, nästa video handlar om olika hudtyper och hur du kan identifiera hudvård som passar just din hud. Länk till vår kanal här. 

 

Läs vidare

– Om vår ekologiska hudvårdsrutin för kroppen här >>>>

– Om OCM: att rengöra huden med olja här>>>>

Lämna ett svar