Blogg | 27 april, 2022 |

Skincare layering – hudvård i rätt ordning

Hudvårdstrenden layering fick ett uppsving med K-beauty och innebär att man lägger hudvården i olika lager. Du kan se det

Hudvårdstrenden layering fick ett uppsving med K-beauty och innebär att man lägger hudvården i olika lager. Du kan se det precis som att vi på vintern klär oss i flera olika lager kläder.

Vad innebär layering i hudvård och vad har det för fördelar?

Skincare layering innebär att vi lägger hudvårdsprodukter i olika lager, i steg efter varandra.

Layering innebär att du lägger den tunnaste produkten först och sedan bygger på med de fetare. En stor fördel med layering är att man kan boosta sin hudvårdsrutin lite extra, det kan tex vara mycket bra om du är extra torr på vintern. Då kan du först lägga ansiktsvatten, sedan serum, följa upp med ansiktsolja och sedan balm. Du klär på huden med hudvårdsprodukter i olika lager för att optimera eller skräddarsy din hudvårdsrutin. En stor fördel med layering är att det kan hjälpa till att få bukt med olika hudvårdsproblem eller få till en optimal hudhälsa med tex en jämn textur och fin lyster. Ju fler steg du lägger desto mer skräddarsydd blir din rutin. Men glöm inte, att ibland är less is more. Vill du ha hjälp av vår hudterapeut vilka produkteroch steg som passar dig just nu, kontakta oss via chatten eller formulär.

Lägg hudvård i rätt ordning

Det är många som undrar i vilken ordning som man ska applicera sin vårdande hudvårdsprodukter och du ska tänka att alltid börja med den lättaste produkten och avsluta med den fetaste.

En vanlig ordning är:

Ansiktsvatten/essence/toner – ger fukt till huden och är mer i flytande form eller som en gel.

Serum – ger fukt till huden och kan innehålla olika aktiva ämnen som tex antioxidanter

Kräm – denna del ger både fukt och fett

Ansiktsolja – detta steg ger extra barriär och skydd eftersom det inte innehåller vatten. De kapslar in alla de ovanstående stegen som applicerats innan.

Applicera Organics by Saras ekologiska hudvård i rätt ordning

Många använder sig av detta koncept utan att kanske reflektera över det. I Organics by Saras hudvårdsrutin har vi alltid rekommenderat det; först applicerar du ansiktsvatten sen ansiktsolja. Är man extra torr kan vi rekommendera att köra lager-på-lager-metoden där man sedan upprepar samma steg igen, dvs ansiktsvatten och ansiktsolja. Det är också en form av layering, att man använder samma produkter flera gånger.

I vår hudvård har vi enbart 100% ekologiska produkter vilket innebär att vi inte har någon kräm som kräver tillsatser. Vårt “krämsteg” ersätts därför av att vi blandar krämen på huden med fukt och fett (ansiktsvatten + serum/ansiktsolja/balm).

Vilka steg som din hud kräver beror på flera faktorer såsom säsong, hudtyp och det aktuella tillståndet i huden just nu

I vår ansiktsvård använder du produkter i följande ordning

(1) Flower Water-> (2) Oil Serum -> (3) Facial Oil -> (4) Facial Balm

Om du är supertorr på vintern är det toppen att köra alla dessa ovanstående steg. På sommaren kanske du kan skippa ett oljesteg, dvs enbart 3 eller 4 efter steg 1 & 2. Har du fet hy kör du kanske steg 1 &2, men på vintern gärna även steg 4. Testa gärna också att enbart köra steg 1&4. Det har gjort underverk för många. Testa dig fram vilka kombinationer som passar din hudtyp bäst just nu! Läs gärna mer om vad som skiljer serum och ansiktsolja åt i vårt blogginlägg om det.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.