Blogg | 18 december, 2017 |

Motverka torr hud med hjälp av fukt

Vintern har tagit oss med storm och många upplever att de får torr hud; både i ansiktet, på kroppen och

Vintern har tagit oss med storm och många upplever att de får torr hud; både i ansiktet, på kroppen och i hårbotten. Den första tanken som slår en är ofta att smörja sig mer, med fetare produkter och oftare, men många glömmer fukten. Man kan effektivt motverka torr hud med hjälp av fukt och här kommer ett av mina bästa tips på hur du gör det.

Torr hud betyder brist på fukt

Huden behöver både fukt och fett och när du har en torr hud är det brist på fukt som är huvudproblemet. Därför behöver du tillsätta fukt när du har torr hud, inte bara fett! Fettet kapslar in fukten, så det är jättebra att smörja sig, men du behöver ha fukt att kapsla in. Annars kan du t.o.m uppleva att huden blir torrare. Tillsätt därför alltid ansiktsvatten innan du smörjer in dig med ansiktsolja. Det kan också handla om en yttorr hud, som är ett tillfälligt tillstånd i huden tex orsakat av kyla.

Jobba med lager-på-lager-metoden

För att effektivt motverka torr hud kan du maxa effekten av fukt och fett till huden. Rengör huden först (om det är kvällstid) och spraya därefter huden med vårt ansiktsvatten (Flower Water). Smörj in med tre droppar ansiktsolja. Fortsätt upprepa proceduren tills huden känns mättad, så spraya ansiktsvatten igen och smörj med tre droppar ansiktsolja. Genom att tillsätta lite åt gången upprepade gånger kan huden ta till sig all näring och du får snabbare bukt med din torra hud. Läs mer om layering och applicera hudvården i flera steg. Det sista steget är alltid den fetaste produkten. Organics by Saras fetaste produkt som ger mest skydd är Facial Balm Antioxidant.

Du hittar våra ansiktsvatten här

Du hittar våra ansiktsoljor här

Läs vidare

– Yttorr hud här >>>>>

– Ekologisk hudvårdsrutin för ansiktet här >>>>

– Ekologiska hudvårdsrutin för kroppen här >>>>

– I vår oljeskola del 2. Kan jag blir torr av oljor? >>>>

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.