Blogg | 29 april, 2022 |

Organics by Sara lanserar ansiktsbalm

Efter 3 års produktutveckling och 8 versioner släpper Organics by Sara Facial Balm Antioxidant – ett ansiktsbalm som återfuktar, ger

Efter 3 års produktutveckling och 8 versioner släpper Organics by Sara Facial Balm Antioxidant – ett ansiktsbalm som återfuktar, ger lyster och skyddar huden mot påsfrestning.

Med en vision att balansera även den svåraste huden

Med en sammetslen och vispad formula som smälter mot huden får vi en produkt som kan vårda på ett sätt som bara ett balm kan. Sara Nomberg som grundat Organics by Sara har, precis som med alla andra produkter i sortimentet, lagt stort fokus på att laborera fram en perfekt formula utifrån en vision. Hon ville skapa en produkt som kunde agera som en räddare i nöden, som kunde balansera även den mest irriterade huden. Huden består och skyddar sig själv genom vax-artiga fetter och därför kan man uppnå en ännu mer balanserad hud genom att introducera mer vaxer i sin hudvård. Ansiktsbalmet innehåller candelillavax som är ett viltskördat vax med fuktighetsbevarande och skyddande egenskaper. Formulan på vaxet täpper inte heller till huden (som med många andra vaxsorter), vilket gör att Facial Balm Antioxidant även passar en blandad hud.

Oxidativ stress i vår vardag bryter ner huden

Facial Balm Antioxidant innehåller, förutom candelillax, flera utvalda vegetabiliska oljor som har högt innehåll av antioxidanter. Antioxidanter är otroligt bra att tillföra huden för att motverka förtida åldrande. Vi utsätter kroppen och huden för en mängd påfrestningar såsom avgaser, föroreningar, rökning (även passiv), solning och blått ljus. Av detta skapas en oxidativ stress i kroppen som uppstår när kroppen har för mycket skadligt syre, främst i form av fria radikaler. Dessa fria radikaler saknar en elektron och vill därför aggressivt reagera med allt i sin omgivning för att uppnå balans. I huden innebär dessa reaktioner att proteiner bryts ned och hudens struktur är uppbyggd av proteiner såsom kollagen och elastin. Det kan också leda till irriterad, stressad, känslig och “glåmig” hud. Oxidativ stress leder alltså till förtida åldrande av huden.

Ansiktsbalm med antioxidanter är lösningen

Antioxidanter kan binda upp de fria radikalerna och skadliggöra dem. Därför bör du äta mat rik på antioxidanter och smörja huden med ingredienser rika på dem. Organics by Saras Facial Balm Antioxidant innehåller de vegetabiliska oljorna baobab, nypon och svartkummin. Dessa verkar även anti-inflammtoriska, förebygger rynkor och stärker hudens elasticitet. Utöver detta finns även jojobaolja och gurkörtsolja som båda två är klassiska oljor för att hjälpa en känslig och irriterad hud.

Med fuktgivande glycerin

Ansiktsbalmet innehåller också den populära ingrediensen glycerin som är en av hudens naturliga fuktighetsfaktorer. Det innebär att glycerin kan binda fukt till huden, motverka torr hud, balansera huden och även minska torrhetsrynkor.

Facial Balm passar alla hudtyper

Eftersom den är oparfymerad passar den även den känsligaste huden och har en icketilltäppande formula även en blandhy. Den är optimal att använda på natten eller som tex “after sun” efter en solig dag. Använd en ärta i storlek och smörj in i ansiktet. Den är även utmärkt på läppar, händer och torra armbågar.

I vilken ordning applicerar du ansiktsbalm?

Produkten passar väl i sortimentet och kompletterar Organics by Saras hudvårdsrutin. Enligt konceptet layering, när man lägger hudvård i flera lager för att optimera hudvårdsrutinen, används ett ansiktsbalm som den sista vårdande hudvårdsprodukten ovanpå ansiktsvatten och serum.

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.