Blogg | 8 januari, 2024 |

DIY Ansiktsskrubb – Gör din egen florsockerpeeling

Utforska hemligheten bakom strålande hud med vårt senaste blogginlägg om att skapa din egen ekologiska florsockerpeeling. Upptäck fördelarna med detta beprövade recept som har imponerat och rekommenderats i över 15 år. Lär dig anpassa peelingen efter din hudtyp och få svar på vanliga frågor om hemmagjord hudvård. Ta kontroll över din skönhetsrutin med hållbara val och njut av en friskare och mer strålande hy redan idag!

Välkommen till vårt senaste blogginlägg där vi delar med oss av ett beprövat recept för att skapa din egen naturliga peeling med ingredienser du redan har i ditt skafferi, nämligen florsockerpeeling. Vi är stolta över att ha rekommenderat och använt detta recept i över 15 år, och det har alltid varit en succé!

Recept Florsockerpeeling

Ingredienser:

  • 0,5 msk florsocker
  • 1 msk ekologisk olja (olivolja, rapsolja eller använd vår Cleansing Oil för extra fördelar)

Blanda dubbelt så mycket olja som florsocker. Blanda ihop till en mjuk “smet”.

Att välja florsocker istället för vanligt socker är viktigt eftersom det är skonsammare mot huden. Vanligt socker kan lätt orsaka rivskador, och salt, som ibland används i peelings, kan svida på känslig hud. Den olja du väljer är flexibel; välj mellan en kallpressad matolja eller en specifik olja för ansiktet, som vår Cleansing Oil Tea Tree för en doftande och terapeutisk upplevelse.

Varför ekologiska produkter?

Att använda ekologiska produkter i din hudvårdsrutin är mer än bara ett trendigt val. Ekologiska ingredienser är skonsamma mot miljön och din hud. Vår Cleansing Oil, med Tea Tree och Rosengeranium, ger inte bara en underbar doft utan också terapeutiska fördelar. Om du är doftkänslig eller har känslig hud, välj en oparfymerad olja istället.

Oljebaserad hudvård och dess fördelar

Konceptet oljebaserad hudvård har vunnit popularitet, och med goda skäl. Naturliga, ekologiska oljor hjälper till att rengöra, återfukta och skydda huden utan att överbelasta den. Vår florsockerpeeling, baserad på olja, passar alla hudtyper, inklusive den mest känsliga. Prova även gärna detta beprövade hemma-SPA-recept med dina barn för en rolig och avslappnande stund.

Tips och vanliga frågor för florsockerpeeling

Användning av florsockerpeeling

Hur ofta ska man peela ansiktet? Vi rekommenderar högst 1 gång per vecka, gärna varannan vecka, för att undvika att stressa och skada huden.

Ska jag låta peelingen verka eller tvätta av direkt?

Tvätta bort peelingen direkt efter applicering och en rund massage över hela ansiktet.

I vilken ordning i hudvården ska jag använda peeling?

Peela på ren hud, följ upp med en ansiktsmask, tvätta av den, och avsluta med din vanliga fuktighetsrutin. Särskilt viktigt att återfukta om du har torr hud.

Vilka är fördelarna med att göra en egen peeling jämfört med att köpa färdiga produkter?

Att göra din egen peeling ger dig kontroll över ingredienserna, undviker onödiga tillsatser och kan vara mer kostnadseffektivt.

Vad är mikroplaster och varför bör man undvika dem i peelings?

Mikroplaster är små plastpartiklar som kan vara skadliga för miljön och kan orsaka skador på huden. Genom att använda naturliga ingredienser som florsocker undviker du dessa risker och bidrar till en mer hållbar hudvård.

Vad är skillnaden mellan mekanisk och kemisk peeling? Mekanisk peeling, som florsockerpeeling, använder fysiska partiklar för att exfoliera huden. Kemisk peeling använder kemiska ämnen för att lösa upp döda hudceller.

Vad är skillnaden mellan ansiktsmask och peeling, och varför bör jag använda båda?

En ansiktsmask ger näring och fukt, medan peeling exfolierar och tar bort döda hudceller. Båda kompletterar varandra för en hälsosam hud.

Hur förvarar jag bäst den hemmagjorda peelingen och vad är dess hållbarhet?

Förvara peelingen i en lufttät behållare i ett svalt och mörkt utrymme. Hållbarheten varierar beroende på ingredienserna, men generellt sett bör du använda den inom några veckor för optimal effektivitet. Om din peeling blivit lite hård, kan du bara tillsätta lite olja och blanda runt så blir den mjuk igen. Se till att det inte kommer vatten ner i burken.

Anpassa peelingen för dig

Hur kan jag anpassa peelingen efter min hudtyp?

Om du har torr hud kan du välja en fetare olja som bas, medan personer med fet hud kan använda lättare oljor (tex ett serum). Om du har känslig hud, välj en oparfymerad olja.

Kan jag använda peelingen på andra delar av kroppen än ansiktet?

Absolut, du kan anpassa receptet för att använda peelingen på andra områden som händer, armbågar eller knän. För tex fötterna kan du byta ut florsocker mot vanligt strösocker eller salt. Huden på kroppen är mer tålig än i ansiktet. Tänk på att dekolletage och ansikte är lika tunna.

Är det säkert att använda florsockerpeeling på acnebenägen hud?

Ja, florsockerpeeling är skonsam nog för personer med aknebenägen hud, men var försiktig och undvik att överdriva trycket vid appliceringen.

Kan jag använda florsockerpeeling under graviditet eller om jag ammar?

Generellt sett bör du undvika starka kemikalier, men florsockerpeeling innehåller bara naturliga och milda ingredienser. Därför är det ett säkert alternativ. Var alltid uppmärksam på din hud och använd gärna oparfymerad olja som bas i din peeling.

Kan jag använda florsockerpeeling om jag har eksem eller andra hudåkommor?

Eksem och inflammation i huden gillar inte att bli mer stressad. Jag rekommenderar inte att peela en sådan hud över hudvudtaget. Fokusera hellre på att minska inflammation.

Att ta hand om din hud behöver inte vara komplicerat. Med detta beprövade DIY-recept och våra ekologiska hudvårdsprodukter kan du skämma bort din hud på ett naturligt och hållbart sätt. Låt oss tillsammans fortsätta njuta av 15 år av hudvårdssuccé!

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.