Blogg | 26 mars, 2018 |

Historien bakom Organics by Sara del 2 – Skapandet

Sara Nomberg är vår stolta grundare till hudvårdsmärket Organics by Sara. Hennes historia är unik, precis som alla andra människors,

Sara Nomberg är vår stolta grundare till hudvårdsmärket Organics by Sara. Hennes historia är unik, precis som alla andra människors, och det är just hennes upplevelser och erfarenheter som har lett henne fram till där hon är idag och vad hon åstadkommit. Det här är hennes historia.

Nu läser du del 2 av vår historia. Del 1 finns här.

Från produkter för egenbruk till en säljande hudvårdsserie

Nu har vi kommit så långt i historien att jag var färdigutbildad ekologisk hudvårdsterapeut och jobbade med att åka runt och göra behandlingar hemma hos kunder, behandlingar hemma hos mig på kunder eller där jag hyrde in mig på salong. Jag använde och sålde vid den tidpunkten (2009) andra svenska ekologiska hudvårdsmärken i behandlingar där både jag och kunderna upplevde att de förblev torra. Det hjälpte inte att vi drog på med fetare krämer, de var fortfarande obalans i huden och jag kände att jag behövde göra mer för att hjälpa.

Jag upplevde också att det var alltid vissa ingredienser i produkterna som jag undvek att berätta för kunden. Jag började granska vilka ingredienser det var och upptäckte snabbt att det var tillsatserna i hudvården – emulgeringsmedel som gör att fett och vatten kan blandas och konserveringsmedel (tex olika syror för att sänka pH).  Detta var för mig onödiga ämnen i produkten, utifrån ett hudperspektiv, och ämnen som inte resonerade med mig. Jag kunde helt enkelt inte känna att jag kunde stå för dessa, hur de utvunnits och bearbetas i labb för att uppfylla våra krav.  Kontentan blev att jag saknade en hudvård som var fri från tillsatser, där jag kände att jag kunde stå för innehållet till 100% och att produkten gjorde nytta för huden, på riktigt. Att man balanserade huden, att gå till roten av problemet – varför var kunderna fortfarande torra?

Jag som själv använt och laborerat med oljor ett tag och dessutom lyckats balansera min blandhy genom det, insåg att svaret självklart var oljor! Oljor behöver inte tillsatser eftersom de är fria från vatten (mikroorganiser behöver en fuktig miljö för att växa) och genom att använda olja som rengöring skonar man hudens fettsyramantel så man inte torkar ut huden. Genom att separera vattenfasen i hudvården från fettfasen behövs inga emulgeringsmedel och jag kunde därmed stå för innehållet och vara stolt över det! Jag laborerade fram en serie att använda i mina behandlingar, bla Cleansing Oil Tea tree, som förövrigt än idag 9 år senare fortfarande är vår storsäljare!

Jag började använda produkterna i behandling till mina kunder som blev oerhört nöjda, det var lite svårt från första början att övertyga dem till att våga använda olja i sin hudvårdsrutin, men så fort de hade testat var de frälsta! De blev av med sin torra hud, huden kändes mjuk och följsam samt fått en härlig lyster.

Tanken från början med Organics by Sara var alltså att fylla ett gap med produkter för mig själv som terapeut, inte egentligen att vara ett märke tillgängligt för allmänheten. Men ordet spred sig och återförsäljare började höra av sig till mig om att de ville börja sälja våra produkter! Och därefter har det rullat på – vilket gläder mig enormt! Nu finns vi på salonger, butiker och webshopar runtom i landet och ska snart expandera och börja sälja till andra länder.

Drivkraften är viljan att upplysa och förändra

För mig har framgångsfaktorerna varit att jag alltid trott på det jag säljer – jag har stått för det till 100% och syftet har alltid varit att produkterna är där för att hjälpa människor. I slutändan handlar det om vad jag kan ge tillbaka till den här världen. Att jag genom min kärlek till huden och människor lyckas hjälpa och balansera så många, det är min drivkraft.

Jag ser Organics by Sara som “ett mission” – det är så mycket mer för mig än bara produkter, det är ett livsmål att upplysa världen. Jag vill sprida kunskap om att man kan med hjälp av enbart naturliga och ekologiskt certifierande råvaror få en riktigt fin hud utan att belasta djur eller natur. Det uppnår jag genom mina föreläsningar – både för privatpersoner men också för våra återförsäljare. Det ger mig så otroligt mycket att hålla dessa fördrag, workshops eller inspirationskvällar. Där jag får möta er – mina kunder och ambassadörer – vilket känns så himla fint. Genom dessa kan jag visa att du alltså inte behöver tumma på varken effekt eller kvalitét! I våra produkter kan vi erbjuda dig dessa, men med gott samvete.

När testade du Organics by Sara för första gången? Skulle vara superkul att höra från er kunder som varit med från början men också som kommit nu på senare år!

Med kärlek,

Sara

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.