Blogg | 20 september, 2015 |

Tacksamhet, kärlek och 5års-firande

Tacksamhet, kärlek och 5års-firande I oktober har det gått 5 år. 5 år sedan jag bestämde mig för att satsa

Tacksamhet, kärlek och 5års-firande

I oktober har det gått 5 år. 5 år sedan jag bestämde mig för att satsa på mitt egna märke Organics by Sara och ekologisk hudvård. Såhär 5 år senare inser jag att det är det bästa jag har gjort. Att ha eget företag är självklart inte bara en dans på rosor, men när jag tittar tillbaka på allt som jag har lärt mig och hur det ser ut idag känner jag en sån enorm tacksamhet. Jag är tacksam för att jag har en sån förstående familj och sambo. Jag är tacksam för att min omgivning och senare kunder som jag aldrig hade träffat trodde på mina produkter. Det gav mig självförtroende till att fortsätta.

 

 

industri

För mig har det alltid handlat om mer än bara hudvård. Det handlar om att skapa en bättre förutsättning för vår jord. När jag var tonåring var jag ledsen och deprimerad (som många tyvärr är), men skälet var nog annorlunda än för många unga tjejer. Jag kände sorg och hjälplöshet inför vad människan gjorde mot vår jord, vår natur och våra djur. Det kändes som att jag bar skulden för var människan gjorde på mina axlar. Den bördan var mycket tung. Jag kunde inte förstå att människan var så ond och egoistisk. Jag hatade människor och älskade djur. Människan tror att hon äger jorden och kan därmed göra vad hon tycker passar bäst för sig själv. Det var tankar som denna som drog mig ner i djupet, men också som fick mig att förstå vad det är jag prioriterar, vad det är jag tycker är viktigt i livet.

 

Ge tillbaka till moder jord med miljövänlig hudvård

earth-405096_1280När jag tittar tillbaka inser jag att det här, mina oljor och mitt företag, är mitt sätt att släppa på den bördan. Jag lever för att predika och sprida det ekologiska synsättet som jag brinner för. Konsumera medvetet, spara på resurser, tänk grönt! Inte bara när det gäller hudvård – det gäller ALLT! Det betyder inte att allt jag gör måste vara felfritt, men tänket ligger alltid där. 2012 lovade jag mig själv att bara köpa kläder som var miljövänliga eller ekologiska. Jag köper second hand (älskar tradera) och bland har olika klädkedjor plagg med ekologisk bomull eller lycocell. Jag har hållit det väldigt bra tycker jag – folk blir helt chockade när de hör detta, är det möjligt att inte handla nya kläder?! För mig var det faktiskt nyttigt. Jag älskade att shoppa kläder och gjorde det nästan varje dag. Det här var mitt sätt att sluta – för då fanns det nästan inget ekologiskt i affärerna. Annat är det idag.

Idag är det annat med väldigt mycket. När jag började med ekologisk hudvård var jag tvungen att förklara vad det innebar för ingen förstod vad jag jobbade med. Idag vet nästan alla. Idag är det trendigt att köpa ekologiskt. Det kan man tycka vad man vill om – men jag välkomnar det! Det är det bästa som någonsin har hänt vår planet därför att vi påverkar vad som finns i butikerna genom att konsumera. Konsumerar vi mer ekologisk hudvård kommer mer ekologisk hudvård finnas att köpa. Och det är en positiv riktning för alla branscher tycker jag!

 

Ekologisk hudvård från Organics by Sara – skapat från hjärtat

Ekologisk hudvårdJag lever med min hobby, jag jobbar med min hobby – vem har det privilegiet? Jag vaknar och sprider min livsfilosofi och tillbaka får jag en sån enorm feedback. Inte minst från mina elever eller kunder utan också från mig själv. Den som dömer hårdast är alltid vi själva. Är det jag gör tillräckligt? Gör jag tillräckligt för att rädda vår planet? Genom mina studier och den väg jag valt att ta i livet kan jag läka min egen kropp genom den kunskapen jag besitter om nutrition, eteriska oljor och råvaror. Jag får lov att sprida min filosofi på nätet, på min hemsida, via min broschyr och via den här bloggen.

 

Vi sprider budskapet tillsammans

På Axelsons har jag sedan start undervisat ca 200 personer i ekologisk hudvård och det är något helt unikt för mig. Det är 200 personer fler som vidare kommer att sprida det ekologiska tänket. Det är som ringar på vatten. Det ger en känsla av att verkligen ge tillbaka och den feedbacken jag får från eleverna kommer värma mitt hjärta för evigt. Jag tror att om man verkligen gör något från sitt hjärta kan det inte bli annat än fantastiskt.

Att kunna erbjuda mina kunder en hudvård som jag verkligen tror på, inte bara något jag vill sälja och tjäna pengar utan som jag från hjärtat är helt övertygad om kommer att göra nytta för deras hud, det är min motivation. Och faktiskt inte bara att hudvården gör nytta för huden, utan även för deras sinne. Jag tror på den aromaterapeutiska effekten från helande och avslappnade eteriska oljor. Jag tror på att om du smörjer din hud med välgörande oljor och eteriska oljor som stödjer din huds naturliga funktion och balans kommer din hud att bli frisk och lysa av välmående. Det har sedan start varit ett vinnar-koncept och jag hopas att vi fortsätter så i många år till.

 

Recension Organics by Sara

Jag måste ju dela med mig lite av den kärleken jag får in dagligen om vår hudvård, ni kan inte ana hur mycket kommentarer som dessa betyder för mig:

Sofia, Farsta: Just love it! När jag började använda dessa produkter blev min hud mer balanserad, mindre porer och milier, blemmorna försvann, inget fet t-zon längre, inget fjällande. Ett plus är att Sara alltid ger båda proffsigt och personligt bemötande.

Rebecka, Alafors: Jag är så glad att jag har dina oljor. Tänk att jag på tre olika oljor fyller alla tänkbara användningsområden. Mitt badrumsskåp ekar tomt och ändå mår min hud bättre än någonsin.

Anki, Sigtomta: Underbara produkter och en otroligt bra service.

Helen, Värmdö: Min hud ha fått sådan lyster sen jag började med er Divine Protection att jag kan gå osminkad. Huden var extremt torr förut. Nu känns det som att min hud är 10 år yngre.

Jenny, Vinslöv: Tack för att jag fick prova dina produkter! Jag kommer aldrig köpa “vanlig” ansiktskräm igen! 

Ulrika, Falköping: Har provat de nya produkterna For sensitive skin. Helt underbara! Tack 🙂 

Mikaela, Linköping: Kommer inte vara sista gången jag beställer, gillar verkligen dina oljor!

Annika, Strömsund: Jättesköna oljor. Är inte så torr längre i ansiktet och flagar inte lika mycket och mina händer har på köpet blivit mjuka och lena! Är så glad att jag hittat din sida.

 

Tacksamhet

Mitt företag, mina oljor och mina kunder – det är mitt liv! Jag är så enormt tacksam att ni tror på mig och anförtror er min hudvård för era hudproblem. Och när jag får höra att era problem är läkta – känns det som att en bit i mitt hjärta också läker – jag ger tillbaka till vår jord. Och jag gör det genom er! TACK!

Fira 5 år med oss!

(OBS! Detta inlägg är från 2015)

Söndag den 18 okt firar vi att Organics by Sara fyller 5 år! Vi bjuder in er till öppet hus i vår lokal i Tyresö med gratis mini-behandlingar med våra produkter, seminarium (gör egen ansiktsolja och parfym), fina erbjudanden samt tilltugg och mingel. Goodiebags till de som anmäler sig. Se eventet på facebook här.

Jag hoppas att vi ses där!

 

Läs mer

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.