Senast uppdaterad 2018-05-30

Inledning

Organics by Sara värnar om din integritet. Här förklarar vi hur vi hanterar dina uppgifter enligt aktuell lagstiftning. Det är viktigt att du tar del av denna information för att förstå hur vi behandlar dina uppgifter för att du ska känna dig trygg. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via uppgifterna längst ned på denna sida.

 

Ansvarig för personuppgifterna

Organics by Sara Skincare AB, orgnr 559074-5120, med adress Radiovägen 30-32, 135 48 TYRESÖ, är ansvarig för behandling av kunders personuppgifter.

 

Personppgifter vi behandlar

  • Namn
  • Personnummer
  • Kontaktuppgifter (telefonnummer, e-post, adress)
  • Kön
  • Ålder
  • Bostadsort
  • Köpinformation (tex vilken vara som beställts eller om varan ska levereras till annan adress)
  • Kreditupplysningar
  • Köphistorik hos Organics by Sara
  • Användaruppgifter för “Mitt konto” (endast för registrerade användare)
  • Information om varor och/eller tjänster som du har besökt och intresserat dig av på bysara.se genom sökningar och klick
  • Information om öppnande e-post som Organics by Sara mejlat till dig via Mailchimp och vad du klickar på i e-postmeddelandet från oss
  • Information om teknisk data via Google Analytics ang enheter som använts vid användning av Organics by Sara’s tjänster (IP-adress, skärmstorlek, plattform, operativsystem
  • Korrespondens om våra produkter och tjänster (feedback, reklamering, retur, byte av vara)

 

Ändamål att behandla uppgifter

Vi behandlar uppgifterna för att kunna hantera beställning och köp via Organics by Sara för att lagligt kunna fullgöra köpeavtalet.

Vi behandlar uppgifter för att kunna hantera bokning av tjänster såsom kurser och events för att lagligt kunna fullgöra tjänsteavtalet.

Vi behandlar uppgifter om våra återförsäljare för Organics by Sara’s produkter för att kunna hantera de två punkterna ovan samt för att kunna hantera kundservice-ärenden, support samt uppföljning.

Vi behandlar uppgifter för att kunna fullgöra företagets rättsliga förpliktelser såsom exempelvis bokföringslagen, penningtvättslagen och regler för produktansvar och säkerhet.

Vi behandlar uppgifterna för berättigat intresse då behandlingen är nödvändig för att tillgodose Organics by Saras och våra kunders intresse att utvärdera, utveckla och förbättra våra produkter, tjänster och system. Också för att kunderna ska kunna delta i tävlingar och events samt kundservice-ärenden.

 

Lagringsperiod

Vi lagrar uppgifterna så länge kunden är aktiv hos Organics by Sara. En kund räknas som inaktiv efter 36 månader av uteblivet köp eller kontakt. Vissa uppgifter lagras längre pga bokföringslagen.

Du kan när som helst hör av dig till oss om du önskar att vi tar bort dina uppgifter.

 

Andra parter som får tillgång till uppgifterna

Organics by Sara säljer ej dina uppgifter vidare till tredje part. Organics by Sara kan komma att överföra/dela dina personuppgifter med utvalda tredje parter. Vi vidtar rimliga säkerhetsåtgärder för att vara säkra på att dina uppgifter hanteras på ett säkert sätt vid överföringen.

Vi använder systemleverantörer för CRM-system, orderhantering och bokföring. Vi använder ackrediterade partners för detta. Våra leverantörer befinner sig både inom och utanför EU/EES. De leverantörer inom EU följer samma regelverk som oss gällande personuppgifter. De leverantörer som befinner sig utanför EU/EES har samtliga policys i enlighet med föreskrifter inom EU.

 

Vi skyddar dina uppgifter

Vi vidtar tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att se till att dina personuppgifter inte manipulera, får förlorade eller förstörs eller att obehöriga kommer åt dem. Våra rutiner förändrar i enlighet med att teknik förbättras.

Vi använder oss av HTTPS på vår hemsida vilket innebär att all kommunikation mellan besökaren och webbshopen krypteras.

 

Dina rättigheter

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har rätt att begära ändring om vi har felaktiga personuppgifter. Du har rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter och rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter. Dock är viss behandling av oss berättigad enlig tex bokföringslagen som vi måste följa, dvs vi måste enligt lag spara vissa personuppgifter. Dessa kan du inte begära radering för.

Om du har synpunkter eller klagomål på vår integritetspolicy kontaktar du oss enligt uppgifter längst ner på denna sida.

 

Användning av Cookies

Organics by Sara använder cookies (en textfil bestående av siffor och bokstäver som skickas från vår webbserver till din webbläsare) på bysara.se. Vi använder följande cookies:

  • Sessionscookies är en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet.
  • Varaktiga cookies är cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut.
  • Förstapartscookies är satta av webbplatsen som du besöker.
  • Tredjepartscookies är cookies satta av en tredjeparts webbplats. Hos oss används dessa i första hand för analyser (exempelvis Google Analytics)
  • Liknande tekniker är tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies.

Vi använder cookies för att leverera skräddarsydda och smidiga upplevelser för kunden på vår hemsida. I vår marknadsföringsstrategi använder vi en tredjepart tex Google Analytics för att analysera beteenden hos våra kunder och därmed kunna optimera våra system, produkter och tjänster. Du har möjlighet att styra användning och omfattning av cookies genom att gå till inställningar i din webbläsare.

 

Ändring av denna integritetspolicy

Organics by Sara förbehåller sig rätten att ändra i denna integritetspolicy. Information om detta kommuniceras i via nyhetsbrev. Du ser enkelt när policyn senast uppdaterades högst upp på denna sida.

 

Kontaktuppgifter

Organics by Sara Skincare AB

Box 2044

135 02 TYRESÖ

 

MEJL: info@bysara.se

TEL: 070 – 433 13 71

FORMULÄR VIA WEBB: https://bysara.se/kontakta-oss/