Blogg

Hudvårdsguide inför våren – del 1

Guide inför våren – del 1

Förbered ben & fötter inför våren

Äntligen ser vi solen stråla och genast blir vi sugna på att blotta lite hud och känna värmen från solen. Men så kommer du på att benen och fötterna inte är i sitt bästa skick efter vintern. Här kommer en enkel guide för att göra din redo inför våren och allt som den har att erbjuda!

Ge fötterna kärlek

Det går ut på att först bli av med trist och fnasig hud som du troligen har på fötter som varit instängda i tjocka strumpor och skor hela vintern.

(1) Tappa upp ett fotbad. I fotbadet kan du gärna lägga någon frisk ört som mynta eller någon droppe eterisk olja. Låt vila i ca 10-15min.

(2) Scrubba fötterna. Använd valfri scrub med lite grövre korn för att peela bort döda hudceller och torr hud. Skölj bort peelingen genom att sätta ner fötterna igen i fotbadet.

(3) Fila bort förhårdnader. Använd en fotfil för att fila bort trist och torr hud på fötterna. Ta gärna extra under hälarna. Skölj bort flis och fildamm genom att torka med en vår handduk eller sätta ner fötterna i fotbadet.

(4) Vårda fötterna. Efter fotbad, scrub och peeling är det dags för insmörjning. Välj en fetare olja, salva eller kräm för att verkligen ge fötterna en boost! Vi rekommenderar vår Massage oil Activating Rosemary för en frisk och örtig doft eller vår Massage Oil Sensitive skin om man vill ha oparfymerat.

 

Ge benen kärlek

För att ge benen en nystart kan du göra ungefär samma procedur som för fötterna.

(1) Ånga upp huden. Duscha eller ta ett bad för att öppna upp porerna på huden. Om du tar ett bad – lägg gärna i någon frisk ört som mynta eller någon droppe eterisk olja. Känn hur huden blir mjuk och öppnas upp för scrub.

(2) Scrubba benen. Använd valfri scrub med lite grövre korn för att peela bort döda hudceller och torr hud. Skölj bort peelingen. 

(3) Vårda benen. Efter ångning, scrub och peeling är det dags för insmörjning. Välj en fetare olja, salva eller kräm för att verkligen bli av med vinterfnasig hud. Vi rekommenderar vår Massage oil Activating Rosemary för en frisk och örtig doft eller vår Massage Oil Sensitive skin om man vill ha oparfymerat.

 

HUR OFTA? Upprepa proceduren varannan vecka ungefär för lena, mjuka ben och fötter!

 

Lästips

  • Om våra andra ekologiska skönhetstips inför våren här >>>>>
  • Tips på hemmagjord peeling längre ner i inlägget här >>>>