Blogg | 21 mars, 2018 |

Historien bakom Organics by Sara del 1 – Sara Nombergs resa

Sara Nomberg är vår stolta grundare till hudvårdsmärket Organics by Sara. Hennes historia är unik, precis som alla andra människors,

Sara Nomberg är vår stolta grundare till hudvårdsmärket Organics by Sara. Hennes historia är unik, precis som alla andra människors, och det är just hennes upplevelser och erfarenheter som har lett henne fram till där hon är idag och vad hon åstadkommit. Det här är hennes historia.

Min cancer gav mig drivkraften

Så länge jag kunnat minnas har jag vetat att jag ska hjälpa andra, att mitt syfte är att tjäna. När jag var liten ville jag bli veterinär och hjälpa djur. Sedan ville jag bli läkare och slutligen barnmorska. Jag har alltid känt mig hemma på sjukhus eftersom jag spenderat mycket tid där som barn. Jag fick cancer när jag var liten och blev inte friskförklarad förrän jag var åtta år. Det har alltså varit otaliga sjukhusbesök vilket jag tror gör att jag idag känner mig hemma på sjukhus. Att vara “stämplad” med cancer har såklart påverkat mig mycket, men det är också något som jag ser som ett skäl till varför jag har sånt driv. Jag vet att jag många gånger tänkte när jag var yngre att “egentligen borde jag inte ha levt” (eftersom jag blev sjuk), så därför blev det viktigt för mig att göra något stort och meningsfullt med livet. Såhär i efterhand känner jag att såklart var det meningen att jag skulle leva, att vara sjuk var en lärdom för mig och min familj som vi behövde gå igenom för att hamna där vi är idag.

Jag fick cancer i ögat och jag ser det mycket symboliskt. Jag upplever mig se världen med andra ögon än de flesta. I tonåren upplevde jag att en stor sorg över hur människan beter sig; hur vi behandlar vår jord, våra medmänniskor och djuren. Jag kände mig ensam i att vilja hjälpa och kände en hopplöshet inför mänskligheten. Det är en känsla som var tung att bära som höll i sig i flera år. Jag har skrivit om det tidigare här. Sedan bestämde jag mig en dag att jag skulle sluta vara ledsen. Jag skulle istället vända min sorg till nytta och försöka göra allt jag kan för att förändra det jag tycker är fel. Jag tror också att sjukdomen påverkat mig till att idag verkligen värdesätta att vara frisk, men också hur viktigt det är att vi inte utsätter oss för cancerogena ämnen. Speciellt vi som tidigare haft det och har en ökad risk. Hur viktigt det är att välja hälsosamm alternativ i vår livsstil, både när det gäller kosten och hudvården.

Viljan att hjälpa

Det tog ett par år till innan jag hittade hur jag skulle kombinera mina passioner (natur och djur, att vilja hjälpa andra och mitt skönhetsintresse). Det landade i att jag började studera till ekologisk hudvårdsterapeut. För mig som alltid varit intresserad av naturvetenskap och hur saker och ting fungerar blev det självklart att produkter blev alltmer intressant för mig. Det blev mer spännande än att ge behandlingar. Att kunna hjälpa människor med sina hudproblem blev något av min nisch. Jag älskade hur kunder upplevde en förbättring genom att följa mina råd med produkter. Det var startskottet till hudvårdsprodukterna Organics by Sara.

I nästa del kan ni läsa om hur jag utvecklade produkterna, varför jag jobbar enligt mitt koncept med olja och hur jag tänker kring skapandet av hudvård.

Med kärlek,

Sara

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.