Blogg | 18 februari, 2018 |

Luffagurka som naturligt tvålfat – Luffakudde

Många känner inte till luffagurkan och blir nyfikna när vi pratar om våran produkt Loofah Soap Dish. Därför kommer vi

Många känner inte till luffagurkan och blir nyfikna när vi pratar om våran produkt Loofah Soap Dish. Därför kommer vi att i det här blogginlägget beskriva vad luffagurka är och varför den passar som tvålfat till fasta tvålar.

Loofah farm in the daytime at Nantou, Taiwan

Luffagurkan – används inte det till scrub?

Luffagurkan, eller loofah, är en växt som ser ut som en gurka i färskt tillstånd. När man torkar innehållet av den mogna frukten får man ett ganska rivigt material. På hälsokostbutiker kan man köpa sådana som ett peeling-redskap och vissa av er känner till luffan på grund av det. Detta material skär vi av till bitar och skapar det vi kallar Loofah Soap Dish.

Loofah som tvålfat

Det är viktigt att ha ett tvålfat till en fast tvål för att tvålen ska torka mellan användningarna och luffakudden passar utmärkt som ett material till det. Det trådiga och luftiga ”skelettet” som finns i luffagurkan suger upp vätska & låter tvålen torka, dessutom kan man lätt tvätta av materialet för att hålla tvålfatet fräscht.

Såhär använder du luffakudden

Vi säljer våra luffakuddar platta, för att spara tid, lagringsplats och frakt, vilket låter oss ha lägre pris på produkten. Du lägger dem i blöt i 1min och låter sedan torka. Sedan är den klar att använda som tvålfat! Du placerar tvålen ovanpå och beroende på hur mycket du använder tvålen kommer den suga upp mer eller mindre vätska. När den samlat upp tvålvatten kan du använda den för att tvätta handfatet  eller som rivig kroppsskrubb (dock ej att rekommendera för känslig hud). Vi säljer dem i 2-pack eftersom att då och då är det bra att du byter luffkudde så att du kan tvätta dem rena och låta dem torka helt. Då kan du ha luftkudden maximalt länge!

Produkter i detta inlägg

– Köp Organics by Sara’s tvålar här >>>>

– Köp Organics by Sara’s luffakudde 2-pack här >>>>

Läs vidare

– Om vår tvålskola i tre serier här >>>>

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.