Blogg | 11 juli, 2015 |

Eye makeup remover – 5 in 1

Nu vill jag tipsa er om min personliga favorit i serien; Eye makeup removern  – så mycket mer än bara

Nu vill jag tipsa er om min personliga favorit i serien; Eye makeup removern  – så mycket mer än bara sminkborttagning!

Med sitt innehåll av ekologiska kallpressade oljor från jojoba, raps och tistelolja fungerar denna olja inte bara som mascara-borttagning utan även till insmörjning av både ögonlock, ansikte och kropp.

Jojobaoljan är en halvfet olja som egentligen består av flytande vax. Detta vax påminner mycket i sin komposition som vårt egna fett som huden producerar, sebum. Att det är ett vax ger jojobaoljan dess skyddande funktion. Den lämnar uden mjuk och sammetslen. den hjälper till att binda fukt till huden och verkar balanserade, Det är en olj som du kan använda för alla hudtyper – torr till fet.

Tisteloljan är en tunn och mycket användbar olja. Det är den vegetabiliska oljan som innehåller störst mängd av linolsyra (Omega-6). Linolsyra är viktig förhudens vitalitet och passar därför hud med dålig cirkulation. Dessutom kan kroppen mha linolsyran i tisteloljan bilda GLA och vidare prostaglandiner. En brist på prostaglandiner ger torr hud. Därför är tisteloljan en utmärkt olja även för torrisar!

Rapsoljan är Sveriges motsvarighet till olivolja och kan användas till både mat och hudvård. Pga dess höga innehåll av växtsteroler jämförs den med kortison ( och dess antiinflammatoriska effekt. Rapsolja innehåller också essentiell omega-3 olja som också verkar antiinflammatorisk. Rapsoljan är en halvfet olja som passar utmärkt till torr och t.o.m eksem-hud.

Användningsområden för Eye makeup removern

1. Som sminkborttagning

2. Serum till ögonen. Pga dess mjukgörande men lätta konsistens passar oljan för den tunna huden runt ögonen.

3. För acne och blandhy – Cirkulation och näring till en hy med finnar! En tunn & lätt olja som snabbt sjunker in i huden efter rengöring.

4. Body oil Sensitive skin – Som en lättabsorberande, doftfri olja som passar efter dusch.

5. Eksemolja – Raps, tistel och jojoba är en suverän kombo för en eksemhud. Absorberas snabbt och lindrar klåda, dessutom milt anti-inflammatioriskt pga dess innehåll av linolsyra samt växtsteroler.

Såhär använder jag Eye makeup removern

När jag reser tar jag med mig reseförpackningar av de flesta oljor, men av just eye makeuo removerna tar jag alltid en fullstorlek (100ml). Den smörjer jag in mig med efter duschen på hela kroppen och just nu även till hela ansiktet. På sommaren tycker jag personligen att Divine Protection (som jag använder på vintern)  blir för fyllig.  På sommaren vill jag ha en riktigt tunn olja som snabbt sjunker in i huden. Man är inte torr på samma sätt på sommaren och därför föredrar jag lätta oljor! Jag fick något bett häromdagen och smörjde eye makeupremovern varje kväll innan läggdags, dagen efter tänkte jag inte ens på att jag hade en bett. Rödheten hade gått ner avsevärt också. Jag är mycket mån om att smörja mig innan jag går och lägger mig på sommaren. Jag upplever mig klia mindre på bett och dylikt då som jag alltid får. Jag har fått många kommentarer från kunder på sistone som tycker att Eye makeup removern är guld för den tunna huden runt ögonen. Jättekul när jag får återkoppling från er om alternativa användningsområden för mina oljor, det gör mig verkligen så glad! Kommentera gärna nedan om du har några andra tips på användningsområden och fråga gärna om du har en fråga kring din hud.

Köp din alledeles egna 5in1 olja här!

Källhänvisningar och lästips

Läs mer om vegetabiliska oljor i Guldet från växterna av Finn Andersen

Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.