Blogg | 12 april, 2018 |

Hudvårdsguide inför våren – del 1

Få fina fötter och ben inför våren Äntligen ser vi solen stråla och genast blir vi sugna på att blotta

Få fina fötter och ben inför våren

Äntligen ser vi solen stråla och genast blir vi sugna på att blotta lite hud och känna värmen från solen. Men så kommer du på att benen och fötterna inte är i sitt bästa skick efter vintern. Här kommer en enkel guide för att få fina fötter inför våren.

Ge fötterna kärlek och få fina fötter

Det går ut på att först bli av med trist och fnasig hud som du troligen har på fötter som varit instängda i tjocka strumpor och skor hela vintern.

(1) Tappa upp ett fotbad. I fotbadet kan du gärna lägga någon frisk ört som mynta eller någon droppe eterisk olja. Låt vila i ca 10-15min.

(2) Scrubba fötterna. Använd valfri scrub med lite grövre korn för att peela bort döda hudceller och torr hud. Det är det snabbaste och bästa sättet att få fina fötter. Skölj bort peelingen genom att sätta ner fötterna igen i fotbadet.

(3) Fila bort förhårdnader. Använd en fotfil för att fila bort trist och torr hud på fötterna. Ta gärna extra under hälarna. Skölj bort flis och fildamm genom att torka med en vår handduk eller sätta ner fötterna i fotbadet.

(4) Vårda fötterna. Efter fotbad, scrub och peeling är det dags för insmörjning. Välj en fetare olja, salva eller kräm för att verkligen ge fötterna en boost! Vi rekommenderar vår Massage & Body Oil Activating Rosemary för en frisk och örtig doft eller Massage & Body Oil Sensitive Skin om man vill ha oparfymerat.

Ge benen kärlek

För att ge benen en nystart kan du göra ungefär samma procedur som för fötterna.

(1) Ånga upp huden. Duscha eller ta ett bad för att öppna upp porerna på huden. Om du tar ett bad – lägg gärna i någon fräsch doft som tex ett knippe färsk mynta eller en droppe eteriska olja av liknande doft. Känn hur huden blir mjuk av badet vilket förbereder för steg 2.  

(2) Scrubba benen. Använd valfri peeling/scrub med lite grövre korn för att peela bort döda hudceller och torr hud. Skölj sedan bort peelingen.

(3) Vårda benen. Efter ångning, scrub och peeling är det dags för insmörjning.

Efter alla dessa steg är det dags för insmörjning. Det är viktigt både för en skön känsla men också för att bibehålla den mjuka huden. Till fötterna kan du med fördel välja en fetare produkt. Vi rekommenderar Organics by Saras Massage & kroppsolja Activating Rosemary med fräsch örtig doft som mjukgör på djupet. Om du hellre vill ha en oparfymerad produkt rekommenderar vi Massage & Body Oil Sensitive Skin som har samma bas som den andra men är utan eteriska oljor och då passar en känslig hud extra bra.

Underhåll

Upprepa proceduren varannan vecka ungefär för lena, mjuka och fina fötter och ben.

Lästips

  • Om våra andra ekologiska skönhetstips inför våren här >>>>>
  • Tips på hemmagjord peeling längre ner i inlägget här >>>>
Kundvagn
Logga in

Inget konto ännu?

Sidofält
Börja skriva för att se inlägg du letar efter.