earth-405096_1280För oss är det viktigt att vi belastar miljön så lite som möjligt. Nedan ser ni exempel på hur vi arbetar för att bidra.

Förpackningar

Förpackningarna kommer ifrån Nordic pack AB som tar miljöarbetet på största allvar. De är certifierade enligt miljöcertifieringssystemet ISO 14401 och kvalitetssystemet ISO9001. Glasflaskorna kommer från återvunnet glas. För varje glasflaska vi köper in betalar vi en återvinningsavgift.

För är det viktigt att minimera kontakten med plast, det är ett av skälen till att vi har valt glasförpackningar. I tex våra provpaket är själva materialet i provpåsen komposterbart och därför således miljövänligt.

Råvaror

I produktserien används enbart ekologiska, kallpressade vegetabiliska oljor från ett flertal leverantörer som alla arbetar med ekologiska råvaror och olika  ekologiska cerifieringar såsom Ecocert, Soil Assciation, BDIH osv. Dessa garanterar ekologiska råvaror som syftar till att belasta naturen minimalt och verkar för arbete i samklang med naturen. Vi använder svenska leverantörer men även brittiska då den svenska marknaden inte är tillräcklig.

Frakt

När vi skickar beställningar använder vi oblekta kartonger (återanvänder även de kartonger vi fått leveranser i).  Som utfyllnad för att skydda produkterna återanvänder jag enbart material som vi fått skickat till oss. Vi samarbetar även med en hälsokost där vi hämtar upp packmaterial som de får skickat till sig för att vi ska kunna använda det när vi skickar ordrar till er.

Vi packar in samtliga produkter i oblekt wellpack för att skydda glaset i leveransen. Tejpen som försluter kartongen är en miljöanpassad packtejp med ett neutralt gummihäftämne utan lösningsmedel.  Om något material inte används källsorteras det alltid. Det gäller alla material som används i produktionen.

Återvinning

Vi återvinner och källsorterar glas, metall, kartong, papper och hårdplast som används i produktionen.

 

Hur återvinner jag mina använda, tomma produkter?

Glasflaskorna – färgat glas
Skruvkorkar (provkorkarna) – hård plast
Pumpar – hård plast
Spray – hård plast
Pipett – ofärgat glas
Påsarna till provpaketen – Matavfall eller hushållssopor (de är komposterbara)

 

Du kan självfallet diska och återanvända förpackningarna som vas eller till hudvård. Dock ska du vara medveten om att om det finns minsta spår av olja i förpackningen så är det utgångsdatumet som hela den påfyllda produkten kommer att få. Blandar man en äldre olja med en ny olja är det den äldre oljans datum man måste gå efter.

 

Om du har några frågor och funderingar kring detta är du varmt välkommen med dina synpunkter till oss genom kontaktformuläret.