Förändringar Organics by Sara

Vi har under oktober genomfört en rad förändringar som vi gärna vill förklara och dela med oss av till er.

 

Lyxig förpackning till produkterna

Vi vill att våra produkter ska ha ett stilrent utseende och spegla de fina ingredienserna som vi använder. Dessutom vill vi nå fler konsumenter som ska våga testa vårt unika koncept med olja. För detta krävs mer information eftersom många inte riktigt vet hur de ska använvda oljebaserade produkter. Allt detta blev möjligt nu när vi har ytterförpackningar. Dessa får plats med info om Organics by Sara (för den konsumenten som inte än känner oss), specifika egenskaper med produkten, till vilken hudtyp den passar och i vilken ordning man ska använda produkterna enligt vår hudvårdsrutin.

Dessutom finns en bipacksedel inuti. Bipacksedeln för ansiktsprodukterna har vår fullständigt förklarande 1-2-3 hudvårdsrutin på följande språk; svenska, engelska, finska och isländska. Bipacksedeln för kroppsprodukterna har användningsområde och varningstext på språken ovan.

Texten på ytterförpackningen är på engelska. Ytterförpackningen + bipacksedel är som alltid tryckt av ett miljöcertifierat tryckeri. Förpackningen återvinns som kartong. Förpackningen gör också att vi slipper linda in varje flaska i wellpapp och skyddar produkten under frakt.

 

Uppdatering av sortimentet

Vi har tagit vår ny-lansering som ett sätt att uppdatera våra produkter till det bättre. Tex är det vissa ingredienser som vi kommer att utesluta; Rosenträ, Sandelträ, Myrra och Vetegroddsolja. Detta medför förändringar i sortimentet; vissa produkter får en uppdaterad & ny doft eller vissa produkter utgår för att ersättas av något bättre. Vissa produkter byter namn och får ändrad storlek.

 

Facial oil Dry skin får ny doft

I Facial oil Dry skin fanns förut eteriska oljorna rosenträ och lavendel. Eftersom rosenträ nu klassas som utrotningshotat är det något vi inte vill fortsätta med. Basen är dock superfin så den behåller vi. I den nya facial oil dry skin är det istället en doft av mandarin, lavendel, geranium och vanilj. Det blir en ljuvlig, varm och lyxig doft. Vi hade den nya Facial oil dry skin ute hos testpanel i våras och deras feedback var bla en angenäm, behaglig, god doft så detta blir en fin uppdatering av en av våra bästsäljande oljor! Basen är alltså densamma som innan (olivolja, jojobaolja & aprikoskärnolja). Läs mer om produkten här. 

 

Massage oil Soothing Lavender får ny doft

Detsamma gäller Massage oil soothing lavender som hade sandelträ i sig. Denna klassas också som utrotningshotad och vi har därmed uppdaterad den. Den nya doften är istället med Lavendel och kamomill vilket gör den terapeutiska effekten lugnande och antiinflammatorisk. Perfekt att smörja på irriterad hud efter tex rakning, vid eksem, på magen vid mensvärk och som lugnande kroppsolja efter duschen.  Läs mer om produkten här. 

 

Facial oil For men utgår

I Facial oil For men fanns eteriska oljan sandelträ innan som vi nu utesluter. Vi har därför valt att låta Facial oil For men utgå och även provpaket för män utgår i och med detta. Vi planerar dock framöver att utforma en mer gedigen for men-serie med ansiktsserum som snabbt sjunker in i huden och en skäggolja.

 

Facial oil Divine protection utgår

I Facial oil Divine Protection fanns en stor del vetegroddsolja om vi nu kommer att sluta med. Av två skäl 1) Sara förutspår att glutenfri hudvård som koncept kommer inom några år att komma till Sverige och vetegroddsolja innehåller gluten. Vi vill inte vara med i den debatten. 2) Priset på ekologisk vetegroddsolja har stigit enormt. Så våra val var att antingen chockhöja priset på Divine eller ändra formulan. Men att utesluta en ingrediens som är en så stor del utan att hitta en tillräckligt lik ingrediens är mycket svårt. Vi valde därför att låta Divine utgå och ersätta med en ännu bättre produkt som kan ersätta den platsen som Divine hade (dvs en produkt för skydd och som passar normal till blandhy). Den nya produkten är Oil Serum Antioxidant som det står mer om nedan.

 

Facial Oil Sensitive Skin –  lite förändrad

I Facial Oil Sensitive skin fanns också vetegroddsolja i förra designen. Pga skälen beskrivna ovan gjorde vi om Facial Oil Sensitive Skin i nya designen. Nu innehåller den inte vetegroddsolja och istället lite mer jojobaolja. Skillnaden är inte särskilt stor eftersom vetegroddsoljan endast var 16% i förra receptet.

 

Ny produkt – Oil serum Antioxidant

Oil Serum antioxidant är ett nytt revolutionerande oljeserum fullproppat med nyttigheter för huden. Serumet har en bas av antiinflammatoriska örtextrakt i glycerin som återfuktar och lugnar huden maximalt. Oljefasen består av antioxidantrika oljor som skyddar huden mot dagens påfrestning från strålning. Oljeserumet sjunker lätt in i huden och lämnar en återfuktad och silkeslen yta. Dessutom berikad med stärkande eteriska oljor av bla mandarin, bergamott och lavendel. Läs mer om produkten här. 

Tvålarna blir större

Våra tvålar har varit ca 80g i färskskuren vikt vilket gav en tvål som passar perfekt i handen. Många kunder har dock önskat en större tvål och därför har vi nu uppdaterat våra tvålar så att de nu är i en mer ”vanlig” storlek på 110g i färskskuren vikt. Innehållet är inte förändrat. De nya större tvålarna lanseras i december.

Namnbyte på befintliga produkter

Alla produkter får engelska namn för att allt ska vara enhetligt.

✓ Provpaket heter nu Trial Pack

✓ Luffakudde heter nu Loofah Soap dish (lanseras i ny design i december)

✓ Rengöringssvamp heter nu Facial Cleansing Sponge

✓ Massage Oil heter nu Massage & Body Oil. Detta för att förtydliga mot kund att dessa går utmärkt att använda som fetare kroppsolja.

 

Uppdaterad logotype

Den nya uppdaterade logotypen speglar Organics by Sara’s enkelhet med en stilren skandinavisk, minimalistisk design. Den är fortfarande igenkännbar, bara uppdaterad och förbättrad.

 

Har du några frågor om uppdateringarna är du välkommen att kommentera nedan eller kontakta oss. 

 

 

Lämna ett svar