Hur lång är hållbarheten när ni inte har konserveringsmedel?

På varje produkt på ytterförpackningen samt etiketten står ett Bäst-före-datum stämplat med en timglasmärkning. Det kan variera från ca 1-2 år från produktionsdatum. Detta datum gäller oöppnad produkt. Det finns även en öppenburk-symbol med en siffra i som indikerar antalet månader produkten garanteras fräsch efter öppnande. För oljor gäller i regel 6 månader. Produkten kan förvaras som vanligt i badrummet. Det kan däremot vara bra att tänka på att dra åt pipettflaskorna så dem inte står öppna och får i sig onödigt mycket syre.

Observera att med bäst före datum, som med mycket annat gäller här sunt förnuft, den går inte ut på dagen utan du kan alltid dofta på produkten.

Konserveringsmedel är ämnen som tillsätts produkter för att förlänga hållbarheten. Eftersom vi inte vill tillsätta några tillsatser i Organics by Saras hudvård har vi behövt tänka annorlunda kring formuleringen av produkterna. En olja behöver inte konserveras eftersom den inte innehåller vatten så vi går runt det genom att inte blanda i vatten i oljorna. Vi har dessutom mörka glasflaskor som förpackning som också förlänger hållbarheten på produkterna. Därför har vi tex inga krämer (som innebär at man blandar vatten och fett), utan enbart oljor i vårt sortiment.