Blir man inte fet i huden av olja?

Det enkla svaret är nej.

Jag brukar jämföra det med hur man idag ser på olja och fett i mat, numer vet vi att rätt fett är nyttigt för oss. Precis på samma sätt är det med hudvården. Rätt fett för din hudtyp är toppen för huden. Det bibehåller hudens elasticitet och fuktbalans i huden vilket i sin tur minskar torrhetsrynkor och plitor. Det är ju faktiskt med fett som huden själv skyddar sig.

Många som har en fet hud är rädd för olja. Det stämmer att feta hudvårdsprodukter (olja eller krämer) kan ge plitor, men olja är så mycket mer nyanserat än bara de allra fetaste oljorna. Oljor kan vara lätta, innehålla mer eller mindre vax och mer eller mindre vitaminer och spårämnen. Du som har en fet eller blandad hud som ofta får plitor ska därför välja lättare hudvårdsprodukter, och det kan du hitta även i en oljebaserad hudvård.  Organics by Saras grundare Sara har själv en blandhy som lätt får finnar och lyckades balansera sin hud med just sina oljor.

I Organics by Saras sortiment har vi kategoriserat produkterna utifrån 5 hudtyper; Torr hud, mogen hud, känslig hud, blandad hud och normal hud. Välj produkter som passar dig genom att välja produkter för din hudtyp.

Läs mer om olja för fet hy här >

Läs mer om hudtyperna och vilka produkter som rekommenderas här >